VAN AÇI EĞİTİM KURUMLARI İDDİALI AÇILIYOR

Van'da Özel eğitim alanından yeni bir açı'yla bu yıl kapılarını eğitim ve öğretime açacak olan Van Açı Koleji ve Başak Fen ve teknik koleji, eğitim ve öğretime iddialı başlıyor. İller bazında Van'ın eğitimdeki başarısının 65-70'inci sırada olduğunu ifade eden Van Açı Koleji Genel Müdürü Mustafa Kemal Özvan İlin eğitimdeki maküs talihini ve başarı sıralamasını bu yıl hizmete açacakları eğitim kurumlarıyla kapatmayı hedeflediklerini söyledi.

Sıhke caddesi üzerinde 10 bin metre karelik alanda kurulan kolej kampüsünde, bölümleri ve binaları ayrı olan iki lisenin yanı sıra; bağımsız spor salonu, kütüphane, teknik, bilişim ve fen laboratuvarları ile cep sineması ve bağımsız yemekhane, akıllı ve giyotinli tahtalarla modern bir eğitim ve öğretim yuvasını Van’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Özvan; “Akademik anlamda başarılı, potansiyelinin farkında olan ve kullanabilen uluslararası düzeyde becerilere sahip mutlu bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi. 

“Velilerimiz bu konuda müsteri ve olsunlar”

2020-2021 eğitim ve öğretim yılında pandemi koşullarına uygun şekilde hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Özvan, şunları söyledi:“Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği kurallar çerçevesinde pandemi koşullarına uygun şekilde hazırlandık. Sınıflarımız 12 kişilik olup sosyal mesafeye uygun, birer öğrencinin oturacağı şekilde sıralar dizayn edildi. Girişlerde ateş ölçerle öğrencilerimizi okula alıp, her sınıfın girişine dezanfektan ve maske  bırakılacak. Hijyen kurallarına uygun şekilde öğrencilerimizi de bu  disiplin çerçevesinde kurallara uymaları yönünde gayret göstermeleri için  bire bir takip edeceğiz. Velilerimiz bu konuda müsteri ve olsunlar. Her şekilde tedbirlerimizi almış durumdayız. Hem yüzyüzehemde, uzaktan eğitim uygulamasına hazırlığımızı yapmış durumdayız”.

“Farklı bir anlayış ve kalite getireceğiz”

Özvan; Van’da İlk ve Orta derece okullar kategorisinde  alternatifler yoğunlukta ancak, lise düzeyinde ise; kaliteli,disiplinli ve ticaret mantığından uzak özel lise  eksikliğini gidermek için  yola çıktıklarını vurguladı.  Yönetimiyle , rehberlik ve başarılı kadrosuyla ilin  eğitimine yeni bir bakış ve anlayış getirme misyonunu üstlendiklerini anlatan Özvan; “Kendi alanlarından ilimizdeki en başarılı öğretmen kadrosunu ailemize kattık. Eğitim başarı listelerinde en diplerde olan ilimizin  layık olduğu seviyeye çıkratcağımızı hedefledik. Geçmişteki başarı kariyemize ve öğretmen kadromuza olan inancımızla Van eğitimine yep yeni bir kakış açısı kazandıracağız. Van’ın eğitimine çok farklı bir anlayış ve kalite getireceğiz. Kısa sürede hem akademik eğitimimizle hemde sportif başarılarmızla adımızdan söz ettireceğiz”.

“Öğrencilerimizin gelecek planlamasını birlikte yapacağız”

Açı  koleji  ortağı ve kurucu müdürü  İdris Ertaş da, Standartların çok üstünde bir okul Van’a kazandırdıklarını ifade ederek; “Geleneksel okul kavramından çıkıp öğrencilerimizin ders aralarında eğlenip stres atabilecekleri alanlar oluşturduk. Bu eğitim sürecine velilerimizi dahil ederek öğrencilerimizin gelecek planlamasını birlikte yapacağız. Fen ve Anadolu kolejimizin yanı sıra okul kampüsümüzde bulunan  ve 2 bin öğrenci kapasiteli yüzde yüz devlet destekli Başak Fen Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde, geleceğin en popiler mesleklerinden olan Yenilenebilir enerji, Kimya teknolojileri, Elektrik Elektronik, Radyo ve Televizyon ve Güvenlik Teknolojileri bölümleri bulunuyor. Burada vereceğimiz eğitim ve öğretimle 15  farklı laboratuvarlarda öğrencilerimizi geleceğin kalifiyeli ara elemanları ve mühendislerini ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz. Uluslararası düzeyde, çok yönlü, kendi öğrenme sorumluluğunu alabilen, beden ve zihin olarak tam yetişmiş mutlu bireyleri yaşam boyu öğrenme ilkeleri doğrultusunda yetiştirmek misyonuyla yola çıktık”. İfadelerini kullandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme