İPEKYOLU BELEDİYESPOR BAL LİGİ'NDE

2020-2021 futbol sezonunda Van'dan 2 takım Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek. Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde düzenlenen kura çekiminde İpekyolu Belediyespor BAL Ligine yükseldi.

Rıdvan Can

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde düzenlenen kura çekimine Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç, Spor Adamları Derneği Başkanı Sacit Solmaz, TFFHGD Van Şube Başkanı Taner Coşkun, İpekyoluspor Kulüp Başkanı Necmettin Özdemir, Erciş Gençlik Belediyespor ve kulüp yöneticileri katıldı. 

Van 1. Amatör Kümede A Grubu’nda puanları aynı olan Erciş Gençlik Belediyespor ile İpekyolu Belediyespor arasında kura çekimi yapıldı. Van Amatör ligi Play-off maçlarının koronavirüs nedeniyle ertelenmesinin ardından Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) hangi takımın çıkacağı belirsizliği çözüldü. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan karara göre; BAL Liginde 11 grupta AFDK tarafından bir alt lige düşürülen 4 takım haricinde küme düşmenin kaldırıldığı açıklanırken, aynı ildeki takımların amatör kümeden yükselen takımlarla baraj müsabakası oynamadan ligde mücadele etmesine karar verildi ve Amatör Lig şampiyonları da direk BAL ligine yükselme şansı yakaladı. Böylece yeni sezonda BAL Liginde mücadele eden Van Yolspor lig yolculuğuna devam ederken, ikinci takım ise İpekyolu Belediyespor oldu.
İki kulüp başkan ve yöneticilerin hazır bulunduğu kura çekiminde yapılan konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. Yapılan Kura sonucunda İpekyolu Belediyespor BAL liginde Van Yolspor ile birlikte temsil edecek. 

İPEKYOLU BELEDİYESPOR'U TEBRİK EDİYORUM

Kura çekimi sırasında konuşan Van ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç, “2020-2021 futbol sezonunda bölgesel Amatör Lig'de ilimizi temsil edecek olan takımın belirlenmesi amacıyla yapılan kura çekiminde kurada çıkan İpekyolu Belediyespor'u tebrik ediyor yeni sezonda başarılar diliyorum” dedi.

 

Bakmadan Geçme