KAZALAR KAVŞAĞI ÇÖZÜM BEKLİYOR

İkinisan caddesinde iş yerleri ve sitelerin olduğu bölgede bulunan kavşakta meydana gelen maddi hasarlı ve yaralı trafik kazalarına çözüm bulunamamasına tepki gösteren vatandaşlar Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'den sorunun çözülmesini istediler.

Burhan Ergin 

 İpekyolu Cevdetpaşa Mahallesi İkinisan Caddesinde restoran, kafe, pastane gibi işyerlerinin olduğu, sitelerin bulunduğu bölgede her gün meydana gelen trafik kazaları bitmek bilmiyor.  Önceki gece geç saatlerde kavşakta meydana gelen trafik kazasında araçlar kaldırımlara savrularak ağır hasar alırken araçlarda bulunan yaralı sürücü ve vatandaşlar kaza yerine gelen ambülânslar ile hastanelere kaldırıldı.  

 "Kazların meydana geldiği noktada geliş gidiş yoluna hız kesici bırakılsın"  

Vatandaşlar Kazım Karabekir/Maraş Caddesinde başlayan yenileme çalışmalarıyla birlikte trafik yoğunluğunun daha da arttığı İkinisan Caddesi'nde trafik karmaşasının yanı sıra maddi zarar ve yaralanmalara yol açan trafik kazalarının yaşanmaya devam ettiğini söylediler. İkinsan Caddesi'nde iş yerlerinin olduğu noktadan sitelere dönüş kavşağında trafik kazalarının devam etiğini belirten esnaflar ve cadde halkı duyarsızlığa tepki gösterdi.  

 Kavşakta meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi için geliş gidiş noktalarına hız kesicilerin bırakılması gerektiğini, konuyu bölgede inceleme yapan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı yetkililerine, trafik ekiplerine sözlü olarak aktardıklarını, ancak sorunun çözülmediğini, sorunu basın yoluyla defalarca dile getirdiklerini kaydeden vatandaşlar, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'den caddenin sorununun çözülmesini istediler.   

"Valimizden sorunun çömülmesi için talimat vermesini istiyoruz" 

 Trafik kazalarının araçlara, vatandaşlara zarar vermesinin yanı sıra çevredeki kamu malı olan aydınlatma direklerine,  yol ve orta refüje ve bankete de zarar verdiğini belirten vatandaşlar, "  İkinisan Caddesi'nde restoran, kafe ve diğer işyerlerinin bulunduğu, siteler sokağına dönüş kavşağı yolunda hız kesicilerin bulunmaması,  sürücülerin aşırı sürat ve dikkatsizlikleri nedeniyle trafik kazaları yaşanıyor.  Trafik kazaları araçlara, vatandaşlara zarar vermesinin yanı sıra çevredeki aydınlatma direklerine,  yol ve orta refüje, bankete de zarar veriyor. Geçen hafta içinde en az 3 kez kaza meydana geldi. Kaldırımlarda yürüyen insanlar her an kaza olacak endişesi taşıyor.  Kazların sayısı ve yol açtığı zararlar, yaralanmalar Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi trafik ekiplerinin kaza tutanaklarından, hastane kayıtlarından çıkarılabilir.   Trafik kazalarının meydana gelmesini önlemek için illa ki birilerinin hayatını kaybetmesi mi gerekiyor?  Caddenin geliş ve gidişinde kavşağa yakın noktalara kesici bırakmak sorunu çözer ama bırakılmıyor! Kazlarda binlerce liralık maddi zararın yanı sıra sürücü ve araçlarda bulunan insanlar yaralanarak zarar görüyor, sakat kalıyor ve mağdur oluyor. Devlete, insanlara yazık günah değil mi? Yaşanan kazaları yetkililerin görmesine, bilmesine karşın çözüm getirilmemesi manidardır.  Gören var ama ilgilenen yok. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Emin Bilmez'den sorunun çözülmesi için yetkililere gerekli talimatı vermesini istiyoruz" İfadeleri kullandılar.   

"Prestij cadde yapmak yetmiyor" 

İkinsan Caddesi'nin farklı sorunları olduğunu belirten vatandaşlar " Trafik sorunu yanında caddenin birçok sorunu var. Ağaçlar susuzluktan kurmaya yüz tutarken, orta refüjde çiçeklendirme, bakım onarım eskisi gibi yapılmıyor. Gece insanların aileleriyle yürümeye çıktığı saatlerde cadde kenarına çöpler, yemek atıkları  poşetlenmeden gelişigüzel dökülmesi çirkin görüntüler oluşturuyor. Çöplerin yerine güneşle birlikte bu kez sinekler doluşup etrafa koku yayılıyor. Caddede çelişki yaşanıyor. Bir tarafta işletmelerde, sitlerde oturanlar, kaldırımda yürüyenler diğer tafta çöp, sinek, koku var. Prestij cadde böyle olmamalı.  Prestij cadde yapmak yetmiyor. Yapılan caddelerde denetim, bakım onarım gerekiyor. İkinisan caddesinde yaşanan olumsuzluk budur.  Belediye yetkilileri poşetsiz çöp döken site görevlilerini, işletmeleri uyararak yaptırım uygulayabilir ama ilgilenen yok maalesef. Caddede bulunan esnaflar, kiralık evlerde oturanlar yüksek kiralar ödüyor. Vergisi, kirası, gideri yüksek olan İkinisan Caddesi ilgisizlik nedeniyle eski görüntüsünden hızla uzaklaşıyor maalesef. Bu  da soru işaretleri doğuruyor" dediler.  

Bakmadan Geçme