İPEKYOLU'NDA SOKAKLAR RENKLENECEK

İpekyolu Belediyesi, sokak iyileştirmeleri ve altyapı çalışmaları kapsamında PTT Caddesi ve Yüzbaşıoğlu Sokağı yenileme çalışmalarına başlıyor. Sokakların Van'ın kültürüne uygun gri, mavi, sarı, yeşil ve gül renklerinden oluşacağını belirten İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, İpekyolu ilçemizde ilk olacak olan baskı beton uygulayıp şişme ve çökme yapmayan, kış şartlarına uygun ve kullanışlı bir malzeme üzerinde yoğunlaştık ve bunu kullandık. İnanıyorum ki kullanılan bu malzeme, ilçemize güzel bir kent görünümü de sağlayacaktır' dedi.

Vansesi Haber Merkezi 

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, sokak iyileştirmeleri ve alt yapı çalışmalarıyla ilgili proje çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyledi. 

"SOKAĞIMIZ İLÇEMİZE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE PROJELENDİRİLDİ" 

  Sokak iyileştirmeleri ve alt yapı çalışmaları kapsamında PTT Caddesi ile Yüzbaşıoğlu Sokağının yanı sıra Cumhuriyet Caddesine bağlanan 2, 3, 4, 5 ve 6 numaralı sokakların alt yapı, kaldırım, aydınlatma çalışmaları ve dükkan cephe giydirmeleriyle ilgili bilgi veren Aslan, "PTT Caddesi ile Yüzbaşıoğlu sokağımız ilçemize yakışır bir şekilde projelendirildi. Burada peyzaj çalışması yapıp, kaliteli, işlevsel ve tadilatı kolay malzeme seçtik.  İpekyolu ilçemizde ilk olacak olan baskı beton uygulayıp; şişme ve çökme yapmayan, kış şartlarına uygun ve kullanışlı bir malzeme üzerinde yoğunlaştık ve bunu kullandık. İnanıyorum ki kullanılan bu malzeme, ilçemize güzel bir kent görünümü de sağlayacaktır" dedi. 

"DÜKKÂNLAR İÇİN BELLİ ARALIKLARLA CEPLER OLUŞTURDUK" 

Projede araç trafiği için PTT Caddesine tek yön, Yüzbaşıoğlu sokağına çift yön verildiğini ifade eden Aslan, "PTT Caddesinde gereksiz park olduğu için tek yön verdik. Yüzbaşıoğlu sokağı ise daha büyük ve hareketli bir yer. Ayrıca Cumhuriyet Caddesinin tek alternatifi olduğu için Yüzbaşıoğlu sokağını çift yönlü yaptık. Tek bir arabanın geçeceği şekilde bir geliş, bir gidiş yaptık.  Bunun yanında araçların park etmemesi için ortaya refüj yapıp,  yük indirme ve bindirmenin yanı sıra vatandaşların dükkanlara gidebilmesi için belli aralıklarla cepler oluşturduk" ifadelerini kullandı. 

"SOKAKLAR RENKLENECEK" 

Cadde ve sokakların yanı sıra kaldırımlarda düzenleme yapılacağını aktaran Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aslan, "Biz bu çalışmaları yaparken hem Van'ın kültürüne uygun, hem de modern olsun istedik. Bu amaçla hem kaldırım yenileme çalışmaları yaparken aynı zamanda meclis kararı ile dükkân giydirmesi de yapılacak. Yani 2,3, 4, 5 ve 6'ncı sokaklarda esnaf kendi imkanlarıyla dükkanlarını giydirecek. Buradaki sokaklarımızda gri, mavi, sarı, yeşil ve gül renklerinden oluşacak. Bu çalışmaları en son haline getirdik. Umarım ki bu sokaklarımız da ilimize ve ilçemize yakışır sokaklar olacaktır" diye konuştu. 

Bakmadan Geçme