DEFTERDARLIK BİNASI İNŞAATI NEDEN BİTMİYOR?

Van Ekonomi Konseyi Bileşenleri Van Defterdarlık hizmet binası inşaatının tamamlanarak açılmamasına tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada '7 katlı 14 bin 528 metrekare kapalı alana sahip bir yapıya kavuşmak üzere inşa süreci devam eden Defterdarlık binasının ivedilikle tamamlanması en büyük talebimiz ve temennimizdir' ifadelerine yer verildi.

Vansesi Haber Merkezi  

Çeşitli meslek kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Van Ekonomi Konseyi Bileşenleri deprem sonrası yapımına başlayan ancak yıllardır yapımı sürüncemede kalan Van Defterlik hizmet binası inşaatının bir an önce tamamlanmasını istedi.  

Yazılı açıklamada Vergi Dairesi Müdürlüğü, Gelir Müdürlüğü, Muhasebe Müdürlüğü, Hazine Avukatlığı, Sağlık Kurumları Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğü ve Personel Müdürlüğü birimleri ile yaklaşık 27 bin mükellefe hizmet veren Van Defterdarlığının kiralık binada hizmet vermesinin 1 milyon 146 bin 230 yurttaşın yaşadığı kentimize yakışmadığı belirtilerek, ildeki nerdeyse tüm gelir -giderin yönetildiği bir kurumun kendi idare binasının olmaması, kiralık yerlerde faaliyet yürütmesinin  trajik bir durum olduğu, birçok yatırımın mali yükünü çeken kurumun kendisine ait bir hizmet binasının olmamasının kabul edilebilir bir durum olmadığı kaydedildi. 

2011 yılında meydana gelen depremler nedeniyle yıkılan Defterdarlık kurumunun kentin yükünü kaldıramayan kiralık binalarda hizmet vermeye devam edildiği işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:  

“Kiralık ve yetersiz bir binada hizmet vermeye çalışan Van Defterdarlığının hizmetleri bu nedenle aksamaktadır. Aksaklıklar tüccarımızın, sanayicimizin, esnafımızın, çiftçimizin günlük rutin işlerine olumsuz yansımaktadır.. Özellikle son bir yılda dünyayı ve ülkemizi derin de etkileyen bu pandemi sürecinde böylesi uygun olmayan bir yapıda faaliyetin yürütülmesi halkımızın ve çalışanlarımızın sağlığını ciddi bir şekilde risk etmektedir. Ekonomik sıkıntı yaşayan mükelleflerin böylesi sağlıksız ortamlarda hizmet almaları bizleri üzmekte ve hayal kırıklığına sevk etmektedir. Vergi veren kitleyi el üstünde tutmak onlara hizmet eden kurumlar uygun fiziki mekanlara kavuşturmak bir sorumluluktur. Tüm yetkilileri bu sorumluluğu almaya davet ediyoruz. 

7 katlı 14 bin 528 metrekare kapalı alana sahip Defterdarlık hizmet binası inşaatı devam etmektedir.  İnşaatın tamamlanması en büyük talebimiz ve temennimizdir. Binanın inşaatıyla birlikte tefrişatının en kısa sürede tamamlanması ve personel ihtiyaçlarının karşılanması ilimiz esnaf, tüccar, çiftçi ve sanayicisine yapılacak büyük hizmet olacaktır. 

Yetkili kurumların gerekli hassasiyeti göstererek yeni defterdarlık binasını en kısa sürede hizmete açmaları, ayrıca bununla birlikte 2. ve 3’üncü Defterdarlık hizmet binalarını yatırım programına almaları kaçınılmazdır. İlin ekonomi konseyi bileşenleri olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. 

Bakmadan Geçme