BÜYÜKŞEHİR PARK AVM'DEKİ İŞYERLERİNİ SATIYOR

Van Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde kapalı bulunan Park AVM'de mülkiyeti belediyeye ait 75 adet dükkan ve 860 metrekarelik hissesini satışa çıkardı.

Burhan Ergin  

Eski Atatürk İlkokulu, 1980'li yıllarda İl Özel İdare binası olarak kullanılan daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen, 2012 yılında bir firmaya alışveriş  merkezi yapımı karşılığında yarı yarıya ihale edilerek anlaşılan,  ancak  9 yılda tamamlanarak,  kısmen  açıldıktan bir süre sonra  sorunları nedeniyle kapanan Park AVM'deki  mülkiyeti belediyeye ait 75  dükkân Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla satışa çıkarıldı. 

75 ADET DÜKKAN SATILACAK 

Van Park AVM açıldığı günden itibaren  borç, yönetim, elektrik, doğalgaz, kiralama, devir, ortak gider gibi çeşitli sorunlar yaşıyor. Van Büyükşehir Belediyesi  proje ve işletmeden kaynaklanan  sorun ve  eksikliklerin olduğu Van Park AVM'de  mülkiyeti belediyeye ait  75 adet dükkan ve  860 metrekarelik  otopark hissesini kapalı teklif ihale  yöntemiyle satışa çıkardı. 

BELEDİYE ENCÜMENİNE YETKİ VERİLDİ 

Belediye Meclisi 5393 sayılı  Belediye Kanunu'nun 18. Maddesinin (e) fıkrası hükmü  ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun  37. Maddesi uyarınca " Kapalı teklif usulü"  ile 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 13. Maddesi gereğince  satış  ihalesini gerçekleştirmek üzere  Belediye Encümeni'ne yetki verdi.  

KAPALI TUTULUYOR 

Büyük umutlarla açılan ancak sorunları bir türlü çözülemeyen157 işyerinin yer aldığı  Park AVM'de   işyeri kiralayan, iş yeri satın alan esnaflar mağduriyet yaşamaları nedeniyle işyerlerini boşaltmak zorunda kaldı.  Sorunların devam ettiği   Park AVM   kapalı tutuluyor.  

KÜLTÜR MERKEZİ YAPILMALIYDI 

AVM olmayacak,   belediyeye  maddi ve sosyal anlamda hiçbir yarar sağlamayacak, kentin kalbi sayılan  konumdaki   yere projesi ve mimarisi yeterince incelenmeden  AVM yapılmasının baştan  itibaren yanlış bir tercih olduğunu belirten  esnaf ve vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi'ndeki söz konusu yer Belediye  Kültür Merkezi olarak kent yararına değerlendirilmesi  daha yararlı  tercih olurdu ama  "yapılmadı. Şimdi Belediye Park AVM'ninsorunlarıyla uğraşıyor dediler. 

Bakmadan Geçme