TSO HEYETİNDEN BAKANLARA ZİYARET

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımcısı Şefik Eren, Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Kaya, Serdar Balandi ve Meclis Üyeleri Ankara'da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç'u ziyaret etti.

Vansesi Haber Merkezi

İlk olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı ziyaret eden Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımcısı Şefik Eren, Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Kaya ve Serdar Balandi, Bakan Varank'a kent için önem arz eden proje ve konuları iletti. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda gerçekleştirilen görüşmede, Bölgeler arası eşitsizliğin giderilmesi, imalat sanayinin teşvik edilmesi, TEKNOKENT'in güçlendirilmesi, KOSGEB tarafından faizsiz kredi olanağı sağlanması, Genç girişimci sayısının artırılması-sektörel kümelenme, Girişimcilik akademisi kurulması, TÜBİTAK taşra teşkilatının kurulması, Türkiye-İran Ortak Sanayi Bölgesi kurulması, Lojistik merkez oluşturulması konuları Bakan Varank'a iletildi.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, aktarılan konularla ilgileneceklerini söyledi. Görüşme karşılıklı fikir alışverişiyle son buldu.

Van TSO heyetinin bir sonraki durağı Tarım ve Orman Bakanlığı oldu. Burada Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç tarafından kabul edilen heyete Van TSO meclis üyeleri de katıldı. Bakanlık binasında gerçekleştirilen görüşmede Van'daki projeler, yapılacak ve yapılması gerekenler konusunda Bakan Yardımcısı Tunç ve ekibine bilgi verildi.
Görüşmelerde Hazine arazilerinin tarıma kazandırılması, tarımsal yatırıma yönelik finansal desteklersağlanması TDİ-OSB Projesi, Çaldıran Jeotermal OSB Projesi, Gastronomi Fuarı konuları Bakan Yardımcısı Tunç'a iletildi.
Görüşmeler hatıra fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Bakmadan Geçme