VANSPOR SEVDALISI LÜTFÜ POLAT'I KAYBETTİK

Vanspor'un birinci lige çıkmasında büyük emekleri olan, Vanspor Eski Genel Kaptanı, Vanlı Eczacı Lütfü Polat koronavirüs tedavisi gördüğü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti.

Burhan Ergin

Van Büyükşehir Belediyesi’nden emekli Sadettin Polat, Karayollarından emekli Mühendis Müşir Polat’ın, merhum Remzi, Fevzi Polat'ın kardeşleri, Vanspor’un tarihinde ilk defa 1993-94 sezonunda 1. Lig'e çıkmasında büyük emekleri olan, Vanspor Eski Genel Kaptanı, Ceza İnfaz Kurumu İzleme Kurulu Başkanı, Van ve Vanspor sevdalısı, spor insanı, Nöroloji Uzmanı Doktor Fügen Polat’ın eşi, Eczacı Lütfü Polat koronavirüs tedavisi gördüğü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hakkın rahmetine kavuştu. Değerli hemşehrimiz Lütfü Polat'ın cenazesi, dün Boyalar Camiinde öğlen namazı sonrası kılınan cenaze namazı sonrası Mollakasım Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi. Lütfü Polat’ın vefatı Van’da,  spor camiasında, büyük üzüntüye yol açtı.    

 “Vanspor’a büyük emekleri geçti” 

Lütfü Polat’ın vefatının kendilerini derinden üzdüğünü belirten Vanspor Eski Başkanı Feridun Irak, “Çok kıymetli büyüğümüz Lütfü Polat’ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kendisi Van sevdalısı olmanın yanı sıra Vanspor sevdalısıydı. Vanspor’un üst liglerde mücadele ettiği dönemde çok büyük emeği olan bir büyüğümüzdü. Kendisine Allah’tan rahmet, çok kıymetli ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.   

 
“Vanspor camiasına, yakınlarına Sabr-ı Cemil ve başsağlığı diliyorum.” 
 AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu Lütfü Polat’ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirterek , “ Vanspor Eski Genel Kaptanı, Vanspor sevdalısı, spor insanı değerli hemşehrimiz Eczacı Lütfü Polat’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim.Vanspor'da birlikte gorev yaptığımız değerli abimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, Polat ailesine, Vanspor camiasına, yakınlarına Sabr-ı Cemil ve başsağlığı diliyorum” dedi.  ‬‬‬

“Van için çok kıymetli bir insandı” 
 Lütfü Polat’ın vefatının kentte büyük üzüntüye yol açtığını söyleyen Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, “Vanspor’a geçmişten bugüne kadar büyük emekleri olan değerli hemşehrimiz Lütfü Polat’ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Lütfü Bey hem Vanspor’a, hem de Van’a uzun yıllar dürüst kişiliğiyle hizmet etti. Vanspor Yönetim Kurulunda görev alırken birlikte çalışıyorduk. Takımımıza çok iyi futbolcular transfer etti. 7 gün 24 saat Van’a hizmet etmekten gurur duyardı. Van için çok kıymetli bir insandı, ilimizin her türlü sorununa koşarak çözmeye çalışırdı. Van futbolunun renkli simalarından Eczacı Lütfü Polat’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.  

“Lütfü abinin vefatı Van için büyük kayıptır”    

 Vanspor eski futbolcusu ve kaptanı, Mardin Fosfatspor Teknik Direktörü Cevdet Uzunköprü ise şunları söyledi: ”  Lütfü Polat ağabeyimizin vefatından çok büyük üzüntü duydum.  Vanspor’un 1. Lig’e yükseldiği sezon ben takım kaptanı Lütfü Polat abimiz genel kaptandı.  Başarılı, bilgili yöneticiliği vardı. Lütfü Polat futbol bilgisi, birikimiyle kendisine has özellikleriyle Türkiye’de alamayacağı futbolcu yoktu. İstediği futbolcuyu Van’a getirme kapasitesine sahipti nitekim getirdi. Futbol ile yatar futbol ile kalkardı.  Teknik direktörlerde, futbolcularda ve bende çok emeği vardır. Lütfü abinin vefatı Van için büyük kayıptır.   Vanspor camiasına, ailesine başsağlığı diliyorum” dedi. 
 
Vansesi Gazetesi olarak Lütfü Polat'a Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve spor camiasına başsağlığı dileriz.

Bakmadan Geçme