HALKIN SESİ

Kentinin, mahallesinin, sokağının derdini dert edinenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler. Sorunu, talebi olanlar. Sesimizi yetkililere duyurmak istiyoruz diyenler. Burası sizin köşeniz.

Değerli Vansesi okurları,

Kentinin, mahallesinin, sokağının derdini dert edinenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler. Sorunu, talebi olanlar. Sesimizi yetkililere duyurmak istiyoruz diyenler. Burası sizin köşeniz.

Yazın, anlatın duyuralım. Sizin adınıza takip edelim.

[email protected] / facebook: vansesi gazetesi/ Tiwitter:@VANSESIGAZETESI

 

BÜYÜKŞEHİR VE İPEKYOLU BELEDİYELERİNE SESLENİYORUZ

Sorunumuzdan önce Van’ın 83 yıllık ilk gazetesi, kentin ve kentte yaşayanların sorunlarını sayfalarına, internet sitesine taşıyarak duyuran Vansesi Gazetesi yönetici ve çalışanlarını kutluyorum.

Daha öncede  “Halkın Sesi” köşesi ile okurlarının sesi, gözü, kulağı olan Vansesibu geleneğini sürdürmesiyle memleketimizin sorun ve sıkıntılarının çözümünde öncü rol oynamaktadır.

Gazetemizin okuyucularından gelen sorun ve taleplerinin yer aldığı bir köşe açması yerel bir gazetenin yapması gereken görevi ve sorumluluğudur.

Vansesi Gazetesi’nin bu hizmetinin çok yararlı alacağına inanıyorum. Umarım yöneticilerimiz “ HALKIN VANSESİ” köşesine yansıyan halkın sorun ve taleplerine duyarsız kalmazlar. Bu köşe vatandaşlar ile kurumlar arasında köprü görevi görecektir.

Sorunumuza gelince.

Biz Van’ın en eski mahallelerinden olan eski isimi Tepebaşı şimdiki isimi Vali Mithatbey Mahallesi Çavuşbaşı 1. Sokak’ta ikamet etmekteyiz.  Ara sokak olmasına rağmen yoğun araç trafiği nedeniyle evimiz tozdan geçilmiyor. İpekyolu Belediyesi yetkililerini armamıza rağmen bir tane konteynırın sokağımıza bırakılmasını sağlayamadık.  Çöplerimizi yola atıyoruz bundan dolayı sokak pis kokudan, sinekten geçilmiyor.  Sokağımızda ilaçlama yapılmasını istiyoruz. Ayrıca mahallemizde aşırı derecede başı boşköpek var hava karardıktan sonra dışarı çıkamıyoruz saldırıyorlar. Hayvanları korumak sevmek böyle olmaz. Köpeklerin saldırdığı çocuklarımız korkudan travma geçiriyor. Büyükşehir Belediyesinin başıboş köpekler için kalıcı çözüm bulmasını istiyoruz. Vansesi Gazetesi aracılığıyla yetkililere seslenerek sorunlarımızın çözülmesini bekliyoruz.

Mesude Koç

Mahalle sakini ev hanımı.

Bakmadan Geçme