BAŞKAN YILDIZ'IN 102 YAŞINDAKİ BABASI VEFAT ETTİ

Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız'ın Van'ın düşman işgalinden kurtulduğu 1918 yılında dünyaya gelen102 yaşındaki babası Nusret Yıldız vefat etti.

Burhan Ergin  

Erciş Yukarı Göze köyünde 1918 dünyaya gelen 102 yaşındaki Nusret Yıldız dün vefat etti.  7 erkek 4 kız toplam 11 çocuk babası Nusret Yıldız, Erciş İncesu Mahallesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, Seracettin, Nizamettin, Sedrettin, Şahabettin,  Fikret ve Mazhar Yıldız'ın babaları Nusret Yıldız'ın taziyesi pandemi nedeniyle yapılmayacak.  

Babası Nusret Yıldız'ın vefatından derin üzüntü duyduğunu belirten Kutbettin Yıldız. " Babam Nusret Yıldız Van ve ilçelerinin Rus işgalinden kurtulduğu 1918'de Erciş Göle'de dünyaya gelmiş. Babam eğitime önem veriridi. Köyümüzde okul olmadığı için ben ve 3 kardeşimi 1964 farklı tarihlerde Erciş YIBO' ya kayıt ettirerek okuttu. Daha sonra Alparslan Öğretmen Lisesini dört erkek çocuğu sırasıyla kazanarak tahsil hayatımıza devam ettik. Kardeşlerimizden ikisi öğretmen,  biri veteriner,  biri memur olarak görev yapıyor. Zamanın şartları sebebiyle okul olmadığı için benden büyük ağabeylerim ve kız kardeşlerim maalesef okuyamadılar. Babamız geçmişine bağlı gayet aydın görüşlü iyi bir babaydı.  Atatürk ve Cumhuriyet dönemini, yaşananları gerçekleriyle bildiği için daima devletin bütünlüğünü, milletin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini savunarak bunu biz çocuklarına ve çevresine de anlatırdı.  Hiç bir şekilde etnik ayrımcılığı benimsemedi.  Vatan Millet aşkıyla bize çok çok değerli tavsiyelerde bulundu. İyileri dost edinin, kötülerde ve kötülüklerden uzak durun derdi.  Vefat ederken başucundaKur-an eksik olmadı. Son nefeside yanında bulundum. Babamın vefatından üzüntülüyüz.  Varlığı bizim için güçtü, moraldi. Allah merhametiyle Rahmet etsin, mekânı Cennet olsun inşallah."  Dedi. 
Nusret Yıldız'a Allah'tan rahmet, Yıldız ailesine başsağlığı diliyoruz. 

İletişim: Kutbettin Yıldız 0505 346 64 68

Bakmadan Geçme