VAN'DA KORONAVİRÜS DENETİMİ

İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında Türkiye Genelinde olduğu gibi Van'da da Vali Mehmet Emin Bilmez başkanlığında koronavirüs denetimi yapıldı.

Vali Bilmez ile İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu ve ESOB Başkanı İsa Berge denetimlere Ordu Caddesinden başladı. Denetimler kapsamında esnafı ziyaret eden Vali Bilmez ve beraberindekiler, esnaf ve vatandaşlarla hem sohbet ettiler, hem de tedbirler hakkında bilgi verdiler.

Yaklaşık 2 saat süren denetimlerde koronavirüs tedbirlerine tam anlamıyla uyan iş yerlerine teşekkür eden Vali Bilmez, pandemi sürecinin hep birlikte tedbirlere uyarak başarılı bir şekilde atlatılacağını söyledi. Özellikle yaşlı vatandaşların zorunlu olmadıkça evden çıkmamasını isteyen Vali Mehmet Emin Bilmez, maske, mesafe ve hijyenin koronavirüsle mücadelede büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Denetimlerde caddeden geçen vatandaşı ve esnafı uyaran Vali Bilmez, son günlerde Van’da 60 yaş üzeri yaşlıların hastanenin yoğun bakım servislerinde yattığını söyledi. Özellikle riskli yaş gruplarının ve kronik hastalığı bulunanların daha dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Vali Bilmez, maske ve mesafe kurallarını da hatırlattı. Denetim sırasında bir apartmanın balkonunda bir arada oturan kadınları fark eden Bilmez, “Aman dikkat edin. Orada bir hasta varsa herkes hastadır” şeklinde uyarıda bulundu.

İl genelinde yapılan denetimlere merkezde Vali Yardımcıları, ilçelerde kaymakamlar da katıldı.

 

Bakmadan Geçme