Tertibin ayakta kalan son mevzisi

2001 yılında Afganistan’ın işgaliyle uygulamaya konulan Büyük Ortadoğu Projesi’nin iki boyutu vardı. Birincisi, hedef ülkelerden bazılarını askeri zorla “yola getirmek”; Afganistan, Irak, Libya ve Suriye’de bu yönteme başvuruldu.

İkinci olarak ise kalan ülkeleri, içerde yapılacak operasyonlarla BOP ile “uyumlulaştırmak!”   Böylece birçok ülkede projeyle uyumlu iktidarlar işbaşına getirildi. Bu arada muhalefet partileri de “dizayn” edildi.

Türkiye’de ikinci yöntem uygulandı. Bu amaçla Ergenekon tertibinin düğmesine 2000 yılında basıldı. AKP’nin kurulması, gündemde olmayan bir erken seçim sonucu 2002’de iktidar yapılması, 2007 yılı ile birlikte Türk Ordusu ve yurtsever devrimcilere karşı harekete geçilmesi, Beşiktaş adliyesine konuşlandırılan FETÖ’cü sözde savcı ve hakimler aracılığı ile tertibin uygulanması, Silivri’de başlayan yargılamalar vb. vb.

Toplam olarak 3 bin subayın soruşturmadan geçmesi, bin kadarının yargılanması, özellikle kurmay albaylardan FETÖ’cü olmayanların tasfiye edilerek kendi adamlarının önünün açılması…

Bu arada BOP’a uyumlulaştırma olanağı olmayan Vatan Partisi’ne ise tutuklamalarla fiziki tasfiye operasyonu uygulanması… Bütün bunlar biliniyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme