VAN'DA YAYINEVİ KURULDU

Van Yazarlar ve Şairler Birliği Van'da kitap basım ve yayımını gerçekleştirmek, yazar ve şairlere destek olmak amacıyla yayınevi kurdu. Simer adıyla kurulan yayınevi kurucuları arasında VAYAB Başkanı şair yazar Yaşar Adıyaman ve VAYAB Başkan Yardımcısı Leyla Mihrinaz Engin de yer aldı.

Hüseyin Geylani Akdaş

Vansesi Gazetesi ve Van Yazarlar ve Şairler Birliği işbirliğiyle Van’ın kültür ve sanat hayatına katkı sağlamak, Vanlı şair ve yazarları tanıtmak, eserlerini değerlendirmek amacıyla her hafta yayımlanan 137. haftasına giren Mavi Şehrin Kalemleri sayfası sonrasında yeni bir girişim daha sonuç verdi. VAYAB Başkanı şair yazar Yaşar Adıyaman, Başkan Yardımcısı şair yazar Leyla Mihrinaz Engin’in öncülüğünde   Simer (kısa hikaye)  adıyla yayınevi kuruldu. Yayınevi kitap basımı ve dağıtımı gerçekleştirecek yazarlarının kitaplarını kitap fuarlarında tanıtacak, imza günleri düzenleyecek.

 ‘Tüm yazar ve şairlerimize kapımız açık’

Simer Yayın evi kuruluşu ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan VAYAB Başkanı Adıyaman; ”Sevgili kitap dostları Van'da Simer Yayınevi'ni hayata geçirdik. VAYAB Başkanı Yardımcısı Leyla Mihrinaz Engin ile almış olduğumuz karar sonrası, pratiğe geçirdiğimiz bu faaliyet ile hem heyecanlı hem de coşkuluyuz. Gayemiz yazar adaylarıyla bir sinerji ve vizyon ile yol alıp yeni roman, yeni hikaye, öykü, şiir gibi kitaplar ile yazım dünyasında yer edinmek. Yeni kitaplar ile yeni soluk, yeni atmosfer, yeni bilgi, yeni kültür, felsefe ile halk ile buluşmaktır. Bu anlamda tüm yazar ve şairlere hem gönlümüz hem de kapımız sonuna kadar açık olacaktır. Yazıya ve kitaba gönül vermiş her insana en derin selam ve saygılarımı iletiyorum. Simer Yayınevi ülkemizin her bir yanında dosyalar teveccühleriniz ile gelmeye başladı. İlk kitap serilerimiz bir hafta içinde matbaaya yolcu edeceğiz” dedi.

"Yazarlarımıza elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz"

VAYAB Başkan Yardımcısı Leyla Mihrinaz Engin de , Simer yayınevinin Van’da kurmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Simer Yayınevini kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra Van’da kitap, roman, öykü basmak isteyen yazarlarımıza elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz.  İrtibata geçmek isteyen yazarlar [email protected] adresinden bize ulaşabilir. Simer Yayın yönetim kurulumıuzda şu isimler yer aldı; Editörler: Leyla Mihrinaz Engin , Aygül Aslan, Tuba Bozkurt, Yaşar Adıyaman Derya Gültekin Yönetmen Yaşar Adıyaman, Leyla Mihrinaz Engin. Yayın koordinatörü Ruşen Aslangiray. Kapak tasarım, iç tasarım; Müştehir Karakaya Son okuma ve Redaksiyon, A Yavuz Yavrutürk Derya Gültekin'den oluştu. Editör ve Redaksiyon için prensipte anlaştığımız diğer isimleri daha sonra açıklayacağız. Kuruluşumuz   yeni olmasına karşın ülkemizin her bir yanından kitap bastırmak isteyen yazarlarımızdan dosyalar gelmeye başladı. İlk kitap serimizi bir hafta içinde matbaamıza göndereceğiz"  ifadelerini kullandı.  

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme