Oğur'dan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46. yıl dönümü mesajı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Oğur, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46. yıl dönümünü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutladı.

Vansesi Haber Merkezi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Oğur, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Oğur mesajında, " Kıbrıs Türk halkını katliamlardan kurtaran 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı’nın 46. yıl dönümünü yavru vatanımız ile birlikte aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kıbrıs Adası tarih boyunca Türkler için önemini hiç kaybetmemiş; Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki en önemli kalesi olmuştur. Barış için hiçbir zaman yalvarmayan, bağımsızlığından da ödün vermeyen milletimiz bundan tam 46 yıl önce de aynı kararlılıkla bu vatan parçasını canı pahasına korumuş; bağımsızlığı ve özgürlüğü için kararlı bir şekilde savaşmış; mücadele etmiştir.  Bugün yavru vatanımız KKTC’de Türk kardeşlerimizi yok olmaktan kurtaran anlayış, “Barış ve Özgürlük Günü” olarak kutlanan her 20 Temmuz’da, 1974’teki hedeflerini daha da büyütüp; aynı kararlılıkla geleceğe taşıma azmindedir. Bu anlamda her zaman yavru vatanımızın yanında olacağımızı belirtir; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 46. yıl dönümünde, şehit kanlarıyla sınırları çizilmiş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bu anlamlı gününü kutlarım.  Harekatın yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

 

Bakmadan Geçme