Büyükşehir Belediyesinin tarım seferberliği devam ediyor

Van Büyükşehir Belediyesinin tarımsal üretimine verdiği desteği arttırılarak sürdürüyor.

Vansesi Haber Merkezi

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatı doğrultusunda başlayan tarım seferberliği devam ediyor. Korona virüs sürecinde ‘önce üretim’ diyerek Van merkez ve 13 ilçenin tüm kırsal mahallelerinde tarım hareketliliği başlatan Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere verdiği desteklerle bu yıl tarım ve hayvancılıkta başarılı sonuçlar almayı hedefliyor.

Seferberlik çağrısı kapsamında Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, birçok mahallede arazi yolu, gölet yapım ve onarımı, kanal yapımı ve temizliği, koruge boru döşeme çalışmaları, sıvat kurulumu ile çiftçilere üretim konusunda destek sağlıyor. Daire başkanlığına bağlı ekipler, bir günde 7 ilçede hizmet gerçekleştirdi. Muradiye’nin Uluşar, Erciş’in Kozluca, Bahçesaray’ın Han ve Güneyyamaç, Saray’ın Koçbaşı ve Özalp ilçesinin Dağdeviren mahallelerinde arazi ve yayla yollarını açarak çiftçilerin ulaşımını sağlayan ekipler, Muradiye’nin Topuzarpa Mahallesi’nde gölet ve sıvatlara çiftçilerin ulaşımını sağladı.  Çaldıran Fatih ile Saray Çavdarlık Mahallelerinde sulama kanallarında temizlik çalışması yürüttü.
Başkale Atlılar Mahallesi’nde sulama kanallarının temizliğini yapan ekipler, Erciş’te yaşanan sel nedeniyle hasar gören tarım arazilerinde de çalışma başlattı.

Tarım seferberliği ile çiftçilerin üretimine büyük katkı sunan Van Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını 13 ilçenin kırsal mahallelerinde devam ediyor. 

 

Bakmadan Geçme