DAKA DÖNEM BAŞKANLIĞI VAN'DA

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2012 yılı son olağan kurul toplantısını Van’da gerçekleştirdi. DAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Muş Valisi Ali Çınar’ın başkanlık ettiği toplantıya  Van Valisi Münir Karaloğlu, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Bitlis İl Genel Meclis Başkanı Mirza Irmak, Muş İl Genel Meclis Başkanı Muhsin Yiğit, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecam, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci,  DAKA Program Yönetim Birimi Başkanı M. Emin Çakay, DAKA İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı H. İbrahim Güray katıldı. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda DAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Muş Valisi Ali Çınar, gündem maddeleriyle ilgili kısa bir değerlendirme yaptı.

Çınar ”Bugünkü yönetim kurulu gündemimizde 2012 yılı Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kullanımının Özendirilmesi ve Hakkari İlinde Meyvecilik ve Sebzeciliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programlarının Değerlendirilmesi sonuçları görüşülecek. Ayrıca Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında sunulan ve değerlendirilmeleri tamamlanan projeler ve başvuruları ile devam etmekte olan 2012 yılı ‘Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’ başvuru süresinin uzatılmasının görüşülmesi yer alıyor. Yönetim Kurulu toplantımızın akabinde ise Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda 2013 yılı için ilan edilen ‘İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı ve Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı’nın açılış ve bilgilendir toplantısı gerçekleştirilecektir. 1 yıldır sürdürmüş olduğum DAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanlığı’nı yeni yıl itibariyle Van Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’na devrediyorum. Bu süre içinde ajansımız bünyesinde alınan kararlara katkı sağlayan başta Valilerimiz olmak üzere tüm kurul üyelerine teşekkür ediyorum. Yeni görevi devralan Van valimize da bundan sonraki çalışmalarda başarılar diliyorum”

Yapılan toplantının ardından Van Valisi Münir Karaloğlu, DAKA adına Yönetim Kurulu Dönem Başkanlığı görevini kendisine devreden Muş Valisi Ali Çınar’a üzerinde Urartu motiflerinin yer aldığı bir vazo hediye etti.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme