Vali Bilmez Van'ın son durumunu açıkladı

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 'Van'da korona virüs testi pozitif çıkan vaka sayısı 50 civarında. Bunların içerisinde yoğun bakımda yatan hasta sayısı 11 kişi. Entübe olan, yani solunum cihazına bağlı olan hasta sayısı ise 4. Bugüne kadar 3 hastamız korona virüsten hayatını kaybetti. 8 vatandaşımız da iyileşti' dedi.

Van’da 5 radyo tarafından yapılan ortak canlı yayın konuğu olan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van’daki korona virüs vakaları hakkında merak edilen soruları cevapladı.

VAN’DA 50 CİVARI KORONAVİRÜS VAKASI VAR

Van’da bugüne kadar bin 100 civarında kişiye korona virüs testi yapıldığını belirten Vali Bilmez, “Van’da korona virüs testi pozitif çıkan vaka sayısı 50 civarında. Bunların içerisinde yoğun bakımda yatan hasta sayısı 11 kişi. Entübe olan, yani solunum cihazına bağlı olan hasta sayısı ise 4. Bugüne kadar 3 hastamız korona virüsten hayatını kaybetti. 8 vatandaşımız da iyileşti”

VAN’DA KAÇ ŞÜPHELİ VAKA VAR?

Van’da şüpheli vakaların kontrol altına alındığına vurgu yapan Vali Mehmet Emin Bilmez, “Şüpheli korona virüs vakaları 30 yataklı Esk Askeri Hastane ile 100 yataklı Eski İstanbul Hastanesi olarak bilinen Van Bölge EAH İpekyolu Polikliniğine alınıyor. Van’da enfeksiyond dolayı rahatsız olan 190 civarında hastamız var. İçinde korona virüs şüphesi olanları da iki hastanemize alıyoruz.

VAN’DA 14 GÜNLÜK KİŞİSEL KARANTİNA UYGULAMASI

Van’da 14 günlük kişisel ev karantinası uygulanan kişiler hakkında da bilgi veren Vali Mehmet Emin Bilmez, “Van’a İstanbul’dan gelen umreden gelen vatandaşlarımız ile Van’daki vakalarımızın temasta bulunduğu kişilere uygulanan ev karantinası uygulaması yapıyıyoruz Bu şekilde ev izolasyonunda bulunan 13 bin vatandaşımız var. İzolasyon süreci olan 14 günlük süreyi tamamlayan vatandaşımızın sayısı ise 2 bin 5 yüz 61 kişi oldu” dedi.

BÖLGE HASTANESİ’NDE VAKA TEDAVİSİ YAPILIYOR MU?

Van SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında da bilgi veren Vali Mehmet Emin Bilmez, “Korona virüs vakalarını eski Askeri Hastanesi’nde ve Eski İstanbul Hastanesi’nde tedavi ediyoruz. Özellikle SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vaka tedavisi yapmıyoruz. Vanlı hemşerilerimizin gönül rahatlığı ile tedavilerini yaptırabilmeleri ve sağlık hizmetini alabilmelerini istiyoruz. Ancak zorunlu kalmadıkça hastanelere gidilmemesi ve aile hekimleri aracılığı ile sağlık sorunlarımızın çözülmesi büyük önem taşıyor” diyerek aile sağlık merkezlerinin daha aktif kullanılmasına dikkat çekti. 

Bakmadan Geçme