BİR SECCADENİZ OLSUN ÇAĞRISI

Van’da 6 yıl önce temelleri atıldığı halde maddi sıkıntılardan dolayı tamamlanamayan ve deprem dolayısı ile de inşaatına ara verilen Yukarı Nurşin Camii, önümüzdeki Ramazan ayında ibadete yetiştirilmeye çalışılıyor.
Konu ile ilgili İHA muhabirine bilgi veren İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Yukarı Nurşin Camii’in Van için en önemli ve ibadet yönünden Van’ın akciğerleri olacak bir mekan olduğunu söyledi. Müftülüğün bir süredir tamamen bu camiye yoğunlaştığını ifade eden Arvas, “Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Bu camimizin mimberinin, kürsüsünün ve mihrabının siparişini verdik. Bunu da cami derneği ile Türkiye Diyanet Vakfı Van Şubesi üstlendi” dedi.
Vatandaşlara bir duyuda bulunmak istediğini ifade eden Arvas, “Yukarı Nurşin Camii’nde ilimizin yetiştirdiği çok mümtaz şahsiyetlerin uğrak yolu olmuştur. Hakikaten Van’ımızın haremi sayılır. 5 bin kişi kapasitelidir. Yüzde 70 inşaatı tamamlanmıştır. Şu anda halısının siparişini vereceğiz. Halısının siparişi için metrekaresi 105 lira tutuyor. Biz de sizsin aracılığınızla buradan vatandaşlara diyoruz ki gelin Van’ımızın haremi olan Yukarı Nurşin Camii’nin tefrişatına hep birlikte el atalım. Bir metrekaresi 105 liradır. Cami derneğinde makbuz karşılığında 105 lira ödediğiniz takdirde orada bir seccade almış olursunuz. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımıza inanıyoruz. Çünkü ilimizde Hz. Ömer Camii, Ulu Camii, Yukarı Nurşin Camii ve diğer mahalle camilerimizin tümünü vatandaşlarımız yapmışlardır. Bu konuda da yardımlarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Yukarı Nurşin Camii’in eski minaresinin güzel bir minare olduğunu da ifade eden Nimetullah Arvas, “O minareyi biz yıkmayacağız. Allah nasip ederse belli bir mimari çalışmadan sonra saat kulesine dönüştüreceğiz. Bu da güzel bir çalışma olacak" dedi.

Yorumlar 2

Bakmadan Geçme