Mahsun Kırmızıgül'den o ülkeye başsağlığı mesajı

Şarkıcı ve oyuncu Mahsun Kırmızıgül, instagram hesabından koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı yaşayan ailelere başsağlığı mesajı yayınladı.

 Şarkıcı ve oyuncu Mahsun Kırmizgül, instagram hesabından İran bayrağını paylaşarak, 'İran’daki koronavirüsü nedeniyle can kaybı yaşayan ailelere başsağlığı diliyor ve İran halkı ile sizleri seviyorum' paylaşımını yaptı.

Mahsun Kirmizgül instagram sayfasındaki paylaşımında, ’Dünyayı tehdit eden virüs can almaya devam ediyor. Komşumuz İran'da korona virüsten dolayı her gün İnsanlar ölüyor. Ben ölenlere Allah'tan rahmet, hasta olanlara ise acil şifalar diliyorum. Lütfen hastalıktan korunmak için dikkatli olun. Sizleri seviyorum’ diye yazdı

Türkçe yayın yapan IRNA Haber Ajansı haberinde  İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin yaşadıkları yerlere ait bilgiler de yer aldı. Listede Van'a komşu Batı Azerbaycan'da 18 vakanın olduğu  bildirilirken hangi kentlerin olduğu haberde  yer almadı.

İran'da hayatını kaybedenler

Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler ve Bilgilendirme Merkezi Başkanı Kiyanuş Cihanpur bugün düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar İran'da korona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısının 724'e ve bu hastalığa yakalananların sayısının 13 bin 938'e yükseldiğini, 4 bin 790 kişinin ise iyileştiğini bildirdi Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler ve Bilgilendirme Merkezi Başkanı Kiyanuş Cihanpur bugün düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar İran'da korona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısının 724'e ve bu hastalığa yakalananların sayısının 13 bin 938'e yükseldiğini, 4 bin 790 kişinin ise iyileştiğini bildirdi.

Cihanpur yaptığı açıklamada, koronnavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısının 724’e, bu hastalığa yakalananların sayısının 13 bin 938 kişiye yükseldiğini belirterek, 4 bin 790 kişinin ise iyileştiğini duyurdu.

Cihanpur dünden bu yana ortaya çıkan yeni vakaların 251'inin Tahran, 84’ünün Kum, 43’ünün Gilan, 126’sının İsfahan, 67’sinin Elburz, 72 kişinin Mazenderan, 22 kişinin Kazvin, 41 kişinin Simnan, 25 kişinin Gülistan, 143 vakanın Rezevi Horasan, 9 vakanın Fars, 52 kişinin Luristan, Doğu Azerbaycan'da 36, Huzistan'da 32, Yezd'de 36, Zencan'da 32, Kurdistan'da 27, 15 kişinin Erdebil, 13 vakanın Kirmanşah, 7 kişinin Kirman, 11 vakanın Hemedan, 6 kişinin Sistan ve Beluçistan, Hürmüzgan’da 7, Güney Horasan’da 18, Kuzey Horasan’da 6, İlam’da 18, Kohgiluye ve Buyer Ahmed ile Buşehr’de birer vaka ve 18 vakanın Batı Azerbaycan'da tespit edildiğini, Merkezi, Çaharmahal ve Bahtiyari ve Erdebil'de yeni vakaya rastlanmadığını açıkladı.

Korona teşhis laboratuvar sayısının 50'ye çıktığına işaret eden Cihanpur, hastalık belirtisi ile hastanelere başvuranların üçte ikisinin testlerinin olumsuz çıktığını ve bazı illerde yüzde 40'e kadar kesin iyileşmere tanık olduklarını sözlerine ekledi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre bugüne kadar dünya genelinde korona virüsüne yakalanan 140 binden fazla kişiden 5 bininin üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini açıklandı.

 

Bakmadan Geçme