Göç yolları gizli bir ahtır

Son bir haftadır ruhum bir cendereye sıkışmış gibi. Duygudan duyguya geçiyorum ruhum adeta dalgalanıyor elime kalemi almak bir şeyler yazmak bu hafta çok ama çok ağır geliyor.

Son bir haftadır ruhum bir cendereye sıkışmış gibi. Duygudan duyguya geçiyorum ruhum adeta dalgalanıyor elime kalemi almak bir şeyler yazmak bu hafta çok ama çok ağır geliyor.

 

Ruhum gibi gündem de dalgalanıyor her saat başı gündem içinde gündem oluşuyor. Savaş, ocaklara düşen ateş, şehitler, cenazeler, yakılan ağıtlar hepsi yüreğimizi dağlıyor. Siyaset kazanı fokur fokur kaynarken dikkatler bu kez göçmenlere çevriliyor. Kolay değil Türkiye’de her milletten sığınmacı var. Afganlı, Pakistanlı, İranlı, Iraklı, Faslı, tabi ki halkın en çok rahatsız olduğu Suriyeliler. Evet, halk en çok Suriyelilerden rahatsız oluyor.  Ülkede yaşanan tüm olumsuzlukların kaynağının Suriyeliler olduğunu düşünen büyük bir kitle var. Onların etkisi yok mu bu ekonomiye, işsizliğe, pahalılığa? Elbette var. Niteliksiz ucuz işçilik yapan Suriyelilerin yanında devlet güvencesi altında olan, vergiden muaf tutularak işyerleri açan, devlet kurumlarına atanan, işyerlerine yerleştirilen, yabancı öğrenci kontenjanından üniversitelere giren göçmenlerin olması, üniversiteye giremeyen, iş bulamayan, üniversite bitirmiş atamayı bekleyen yüz binlerce insanın nefretini kazandı. 

 

Derken kapıların açıldığı haberi göçmenlere ulaşarak  “Avrupa’ya gitmek isteyen buyursun gitsin” denildi.  Otobüslerle, taksilerle Avrupa’ya kaçmak için sınıra gelen göçmenleri daha kötü günler bekliyordu. Sınır kapılarını açmayan Yunanistan;  sınırı geçmek isteyen göçmelere kolluk kuvvetlerinin müdahalesiyle izin vermedi. Yunan askerleri sığınmacıları karşı tarafa geçirip ellerindeki telefonları, paraları almakla kalmayıp darp edip üstlerini soyarak çırılçıplak insanlık dışı muamele etmekten kaçınmadılar. Yunan sınırdan uzaklaştırmak için de sis bombası attı,  biber gazı ve su sıkarak bu insanları soğuğa, açlığa, çaresizliğe terk etti.  Yunan güvenlik güçleri gözünü kırpmadan göçmenleri katletti.  Yunan sınırında Avrupa’nın insan hakları anlayışı gerçek yüzünü gösterdi. Göçmenlere Avrupa’nın kendilerini istemedikleri en acımasız şekilde ifade edildi. Dini, dili, ırkı, milleti, cinsiyeti ne olursa olsun bu insan manzarasını tüm dünya izliyor herkes seyirci konumunda ve insan hakları adına hiç bir şey yapılmıyor. 

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme