CHP heyeti Van'a geliyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında Tekin Bingöl ile Nihat Yeşil'den oluşan heyet, yürütülen çalışmalara destek verilmesi ve hasar oluşan bölgelerde incelemelerde bulunulması amacıyla Van'a geliyor.

İran'ın Türkiye’ye sınır Hoy kentinde meydana gelen Başkale'de  9 vatandaşımızın ölümüne, 37 vatandaşımızın yaralanmasına, mal kayıplarına neden olan 5.9'luk depremin ardından CHP  harekete geçti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında Tekin Bingöl ile Nihat Yeşil'den oluşan heyet,  yürütülen çalışmalara destek verilmesi ve hasar oluşan bölgelerde incelemelerde bulunulması amacıyla 24 Şubat Pazartesi günü Van'a geliyor.

 CHP heyetinin Başkale, Saray ilçelerinde inceleme yapması, hayatını kaybeden aileler görüşerek taziye ziyaretinde bulunması deprem ile ilgili çalışmalar hakkında inceleme yapması  bekleniyor.

 KILIÇDAROĞLU VAN VALİSİ BİLMEZ İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İran merkezli deprem nedeniyle, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i telefonla aradı. Deprem sonrası Van'da meydana gelen hasar ve yürütülen çalışmalar hakkında Vali Bilmez’den detaylı bilgi alan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden vatandaşlarımız için başsağlığı, depremden etkilenenlere de geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ayrıca Twitter hesabından paylaştığı mesajda da şunları kaydetti:"İran merkezli deprem sonucu Van'da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyor, komşumuz İran'a ve bölgedeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dualarımız can kaybının artmaması için."

Bakmadan Geçme