Sütçü Kenan'ın Geliri Elazığlı Depremzedelere

'Kahvaltı Kültürünün Başkenti ' sloganıyla tanınan, Van'ın önde gelen kahvaltıcısı Sütçü Kenan ( Coşkun) bir günlük gelirlerini, AFAD aracılığıyla Elazığlı depremzedelere gönderecek…

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 41 kişinin hayatını kaynbettiği 6.8 büyüklüğündeki depremin acıları sarılmaya devam ediyor.  Elazığ ve Maltya'da hiisedilen  deprem sonrası mağdur olan dperemzedeler için Türkiye’de yardım seferberliği başlatıldı. Van’da faaliyet gösteren Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu;  Elazığ ve Malatya’daki depremlerden etkilenen vatandaşlar için  çalışma başlatı.

Sütçü Kenan Coşkun, işletmels,nden elde edilecek bir günlük geliri, AFAD aracılığıyla Elazığ ve Malatya depremzedelerine bağışlayacaklarını açıkladı.

201 yılında 644  vatdnaşaın hayatını kaybettiğ, 30 bini aşkın  yapının yıkıldığığı  23 Elkim 9 Kasım Van depremlerini yaşadaıklarını dolayısıyla depremin ve depremzedenin ne demek olduğunu iyi, bildiklerini kaydeden Coşkun, “Bilindiği üzere, merkez üssü Elazığ olan, Malatya başta olmak üzere bölgemizin ve ülkemizin birçok yerleşim noktasında hissedilen deprem felaketinde, 40 vatandaşımız hayatını kaybetti. Öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve bütün halkımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Elazığ ve Malatya’nın çektiği acıları, soğukla mücadeleyi, imkansızlığı en iyi biz Vanlılar bilir. Aynı acıları bizlerde yaşadık. Elazığ ve Malatyalı hemşerilerimizle elimizden geldiğince dayanışma içinde olmak, insani ve vicdani görevimizdir. Gün, birlik olma, birbirimizin yaralarını sarma günüdür” dedi.

Bakmadan Geçme