Vanlı kayakçı Madalyaya doymuyor

Türkiye Kayak Federasyonu kayaklı koşu milli takımı Bosna Hersek'in Pale kentinde yapılan Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) yarışmalarında 7 madalya kazandı. Vanlı kayakçı Ömer Ayçiçek, 10 kilometre serbest teknik yarışmasında gümüş madalya aldı.

Vansesi Haber Merkezi

Bosna Hersek’te düzenlenen ve 11 ülkeden 109 sporcunun katıldığı FIS yarışmalarında Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Takımı sporcularından milli kayakçı Ömer Ayçiçek iki gün süren zorlu yarışmalarda 10 kilometre serbest teknik erkekler kategorisinde 57 puanla ikinci olarak Van’a döndü. Ayçiçek, olimpiyatlara 2 yıl kala aldığı puanla dünya sıralamasını daha yukarılara çıkarmayı başardı.

Van’a gümüş madalya ile dönen milli kayakçı Ömer Ayçiçek’in antrenörü Halis Korkmaz, “Ömer, ilimiz adına yurt içi ve yurt dışı birçok müsabakada sayısız başarılara imza attı. Bu başarılardan birisi de Bosna Hersek’te yapılan Balkan Kupası oldu. İlimiz adına katıldığımız yarışmaların birçoğunda Türkiye şampiyonluğu, ikinciliği ve üçüncülüğü elde eden sporcumuz Ömer Ayçiçek sergilediği üstün performanstan dolayı 2018 Kış Olimpiyatlarına katılmıştı. Balkan Kupası Yarışmalarında 10 kilometre serbest stil kategorisinde almış olduğumuz 57 puan ile olimpiyata 2 yıl kala dünya sıralamasındaki başarımızı daha yukarılara taşımış olduk. İlimiz adına böylesi gurur verici başarılarından dolayı sporcumuzu bir kez daha tebrik ediyor, vermiş olduğu desteklerinden dolayı İl Müdürümüz Nevzat İnanç’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Bosna Hersek’te ikinci olan Ömer Ayçiçek ve antrenörü Halis Korkmaz’ı tebrik eden Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Öncelikle bu güzel başarılarından dolayı antrenörümüzü ve sporcumuzu yürekten kutluyorum. İlimiz sporcuları her branşta farklı derecelerle bizleri mutlu eden başarılara imza atıyorlar. Milli kayakçımız Ömer Ayçiçek de bu başarılara imza atan sporcularımızdan birisidir. İnşallah sporcumuz olimpiyatlara 2 yıl kala kazanmış olduğu bu güzel başarısını, azim ve kararlılıkla ülkemiz adına katılacağı olimpiyatlarda da sergileyecektir” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme