Dr. Naci Görür: Doğu Anadolu fay hattı uyanmaya başladı

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, bu zamana kadarki depremlerin Kuzey Anadolu fayı üzerinde meydana geldiğini söyledi.

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, bu zamana kadarki depremlerin Kuzey Anadolu fayı üzerinde meydana geldiğini söyledi.

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından açıklamalara bulundu. Görür, Elazığ'da meydana gelen depremin Doğu Anadolu fay hattının uyanması anlamına geldiğini söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu Fay hattının uyanmaya başladığını belirterek, "Bu aşamada herhangi bir şey söylemek mümkün değil. Büyük bir deprem. Umarım yanılıyorum ama can kaybının olabileceğini düşünüyorum. Doğu Anadolu fay hattı uyanmaya başladı. Doğu Anadolu fayı üzerinde uzun yıllardır deprem olmuyordu" ifadelerini kullandı. 

Bu zamana kadar yaşanan depremlerin Kuzey Anadolu fay hattında olduğunu belirten Görür, "Bu zamana kadar depremler Kuzey Anadolu fayı üzerindeydi. Bu fay kırıldı 7 üzerinde deprem meydana geldi. Bu fayda büyük depremler görmemiştik. Bu da bizi endişelendiriyordu. Kuzey Anadolu deprem üretip enerjiyi atıyor ama burada da bir deprem zinciri meydana getirebilir diye düşünüyorduk" ifadelerini kullandı.

"TIPKİ İSTANBUL'DA OLDUĞU GİBİ..."

Görür ayrıca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda deprem adına ülkemizde bir çalışma olmadığını altını çizerek, "Arkadaşlar, Elazığlı olmam nedeniyle, Elazığ’da bir zamanlar Elazığ’ın depremselliği ile ilgili konferanslar verdim , uyarılar yaptım, Elazığ ve köylerini depreme hazırlayın dedim. Bu konuda kitaplar basıldı. Ama maalesef pek bir şey yapılmadı. Tıpkı İstanbul’da olduğu gibi.." dedi.

Bakmadan Geçme