İKRA-DER'DEN BAŞÖRTÜ YASAĞINA TEPKİ

İkra Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Der) Van Şubesi yöneticilerinden Yusuf Türk, Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazete’de yayınlanan Kılık Kıyafet Serbestliği Yasası’nda başörtü yasağının devam etmesine tepki gösterdi.
Şube binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan İkra-Der yöneticilerinden Yusuf Türk, okullarda kılık kıyafetin serbest bırakılmasına rağmen başörtü yasağının hala devam ettiğine tepki gösterdi. Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede böylesi bir uygulamanın kendilerini şaşırttığını belirten Türk, "Kılık kıyafetin serbest bırakılmasına ve herkes istediği gibi giyinmesine rağmen başörtüsüne getirilen böyle bir sınırlamanın anlaşılması mümkün değildir. Bu yasa, en kısa zamanda yasal zeminde halkın hassasiyeti göz önünde bulundurularak yeniden gözden geçirilmeli ve bu zulme bir an önce son verilmelidir” dedi.
Başörtüsüne getirilen yasağın her alanda kaldırılması gerektiğinin altını çizen Türk, bu konuda Müslüman halkı da duyarlı olmaya ve sesini yükseltemeye çağırdı. Türk, “Allah’ın bir emri ve Müslüman bayanın olmazsa olmazı olan başörtüsüne her platformda, seçmenlerinin büyük bir kısmını mütedeyyin Müslümanların oluşturduğu bir hükümetin böylesine yasaklar getirmesini anlamak mümkün değildir. Bu zulme karşı Müslüman halkımızın da sesini yükseltmesini ve her alanda İslami değerlere ve başörtüsüne özgürlük gelene kadar mücadelesini vermesini bekliyoruz” diye konuştu.
İkra-Der olarak başörtülülerin mücadelelerini sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Türk, "Gerek başörtüsü, gerekse her türlü İslami ve insani hakkın savunulmasında ve hakların alınmasında mücadelemizi sonuna kadar her platformda sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme