KARŞIYAKA SPOR KOMPLEKSİ AÇILIŞA HAZIRLANIYOR

İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan, Karşıyaka Mahallesi'nde yapımı süren Spor Kompleksini gezerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İpekyolu Belediyesi tarafından Mayıs ayında yapımına başlanan ve önümüzdeki hafta içinde açılması beklenen spor kompleksinde çalışmalar son aşamaya geldi. Yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olan spor kompleksinde futbol ve basketbol ’un yanı sıra birçok sportif faaliyet gerçekleştirilebilecek.

İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan spor kompleksinde incelemelerde bulunarak basın mensuplarına çalışmalarla ilgili  bilgi verdi.

 “Uyuşturucu bağımlılığına karşı sporu teşvik ediyoruz”
Eş Başkan Azim Yacan, kısa süre içinde spor kompleksini açacaklarını belirtti.  İpekyolu ilçesinin önemli bir merkez olduğunu kaydeden Yacan, Yıldırım Ayaz mahallesinde yapımı süren mesire ve piknik alanının da çok kısa süre içinde hizmete gireceğini kaydetti. Konuşmasında son zamanlarda Van’da artan uyuşturucu madde bağımlılığına dikkat çeken Yacan, bunun önüne geçmenin yollarından birinin ise gençlerin spora teşvik edilmesinin olduğunu dile getirdi. Spora ilişkin Gençlik Spor Müdürlüğüne yazı yazdıklarını ama olumsuz bir tutumla karşılaştıklarını kaydeden Yacan, Van’ın sporda başarılı olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu ancak bunun yeterince değerlendirilmediğini belirtti.

“Sıfır borçla bıraktık, 37 milyon TL borç ile aldık”
Yacan konuşmasını şöyle sürdürdü: “ İpekyolu ilçemiz hem turizm hem sportif anlamda çok önemli bir yere sahip. İpekyolu için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. İpekyoluspor’da oldukça başarılı bir performans ortaya koyuyor ve şampiyonluklar kazanacağımızdan şüphemiz yok. Kutuplaştıran ve ayrıştıran politikalara karşı bütünleştiren bir hizmet anlayışıyla çalışıyoruz. Bunun içinde sporun önemli bir yere sahip olduğunun bilincinde olarak çalışmalarımız sürecek.” diye konuştu.

“Amacımız hizmeti eşit dağıtmak”
Eş Başkan Şehsade Kurt, İpekyolu’nun nüfusunun Türkiye’nin 31 ilinden daha fazla olduğunu belirtti. İpekyolu ilçesi için kısa, orta ve uzun vadede bir planlama yaptıklarını hizmeti tümü yurttaşlara eşit dağıtmaya çalıştıklarını kaydeden Kurt, imkânların el verdiği oranda daha büyük bir spor kompleksi yapmayı planladıklarını da ifade etti. Önümüzdeki dönem içinde çok daha büyük bir spor salonunu halkın hizmetine sunacaklarını vurgulayan Kurt, “ Şu anda görüyorsunuz çocuklar ve mahalle halkı spor kompleksimizin yapılışından ötürü oldukça mutlu. Bizim sözümüz hizmettir ve sosyal belediyecilik kapsamında her mahallemizde bu çalışmaları yürütüyoruz. Spor kompleksimizi tamamen kendi imkânlarımızla yaptık.” Diye konuştu.

Bakmadan Geçme