Edremit Kız Kalesi korkulukları tehlike oluşturuyor

Büyük bir yatırımla modern görünüme kavuşturulan Edremit Kız Kalesi ahşap korkulukları çocuklar için tehlike oluşturuyor.

Vansesi Haber Merkezi

Edremit’te Van’a tepeden panoramik bakış açısına sahip olan Kız Kalesi, 3 bin yıl aradan sonra Kayyum Belediyesi döneminde yapılan peyzaj ve rekreasyon çalışmalarıyla güzel görünüme kavuşturuldu. Vatandaşlar kalenin yapımında gözden kaçan bazı güvenlik açıkları olduğunu ileri sürdü.

“Seyir Tepesi” olarak da anılan Kız Kalesinin yeni modern görünümlü vatandaşların büyük beğenisini kazanırken kaleyi çepeçevre kuşatan ahşap korkuluklardaki boşluklar çocuklar için büyük tehlike oluşturduğu ifade edildi. 

Yetkililerin bir an evvel sorunu çözmesi gerektiğini kaydeden vatandaşlar, “Ahşap korkulukların bir an evvel güvenli hale getirilmesi gerekiyor. Van’a kazandırılan bu güzel tesiste olumsuz olayların yaşanmasını istemiyoruz” dediler. Kız Kalesi 2018 yılında Edremit Belediyesi tarafından 1.8 milyon TL yatırımla yaklaşık 3 aylık bir çalışma sonucunda ıslah edilerek modern bir yapıya kavuşturulmuş ve vatandaşların hizmetine alınmıştı. 

 

Bakmadan Geçme