VAN'DA 15 TEMMUZ PROGRAMI BELLİ OLDU

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da Van'da yapılacak anma etkinliklerinin programı belli oldu. Bugün başlayan etkinlikler 15 Temmuz gecesi sona erecek.

Evren Doğruer

Van Valiliği 15 Temmuz'u anma etkinlikleri programını açıkladı. 81 il ve yurt dışında, 10 Temmuz günü başlayan etkinlikler 15 Temmuz gecesi sona erecek. Anma etkinliklerinin finali 15 Temmuz günü gerçekleştirilecek. 

Valilik program kapsamında 10 Temmuz ve 14 Temmuz tarihleri arasında resim sergisi, spor etkinlikleri ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu camilerde hutbe okunacak.  

15 Temmuz günü sabah saat 08:00'de Van Büyükşehir Belediyesinde, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Fakültesinde resim sergisi düzenlenecek. Program Akköprü Mezarlığında yapılacak şehitlik ziyaretiyle devam edecek. Aynı gün Van'daki tüm camilerde mevlit ve hatim programı gerçekleştirilecek. 15 Temmuz Pazartesi günü 13:00-16:00 saatleri arasında Edremit Olimpik Binicilik Tesislerinde atlı spor müsabakaları düzenlenecek. 20:00-21:00 saatleri arasında Kurtuluş Parkı'ndan Beşyol'a kadar 600 kişilik meşaleli sporcu demokrasi yürüyüşü gerçekleştirilecek. 21:00-00:20 saatleri arasında Beşyol Ferit Melen Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim tilaveti okunarak dua yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının dinlenmesi, folklor gösterisi, mektup ve şiir okunması, müzik dinletisi, ödül töreni, protokol konuşmaları ve sela okunmasıyla etkinlikler son bulacak.

 

Bakmadan Geçme