BAYRAMI YENİ EVLERİNDE GEÇİRDİLER

Van'da yaşanan depremin ardından kısa sürede tamamlanan kalıcı konutlarına yerleşen aileler, Kurban Bayramı'nı yeni evlerinde karşıladı. Depremzedeler evlerinden oldukça memnun olduklarını dile getirerek, zorlu günlerin ardından evlerine kavuştukları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

 

Van'da geçtiğimiz sene 23 Ekim ve 9 Kasım da meydana gelen depremlerden sonra depremzedeler yaklaşık bir yılı zor şartlarda geçirdi. Geçtiğimiz salı günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla kalıcı konutlarının anahtarlarını teslim alan aileler, yıkıcı depremlerin ardından sıcak bir ortamda bayrama girmenin mutluluğunu yaşıyor. Bostaniçi beldesindeki kalıcı konutlarına yerleşen Filiz ve Agit İnan çifti de, zor günlerin ardından yeni evlerine kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyledi. Yeni evlerinde bayramlarını ilk kutlayan gazetecilere şeker ikram eden İnan ailesi, yıkıcı depremin ardından hükümetin ve 80 ilden vatandaşların yaptıkları yardımları asla unutmayacaklarını belirtti. Yeni evlerine kavuştukları için sevinçli olduklarını ifade eden Agit İnan, "Zorlu günlerin ardından TOKİ tarafından yaptırılan evlerimize kavuştuğumuz için çok mutluyuz." dedi.

Filiz İnan ise özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ettiğini söyledi. Filiz İnan, "Yaşadığımız büyük depremden sonra bu güzel duygu anlatılmaz. Ev ortamı bir başka güzeldir. Evimize kavuşmanın sevincini yaşıyoruz." diye konuştu. İnan ailesinin çocukları da çadır ve konteynerdeki zorlu hayatın ardından bayramı yeni evlerinde karşıladıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Başbakan'ın Salı günü anahtar teslimi yaptığı Bostaniçi Beldesinde kendisine ev çıkanlardan Ekrem Ilgın, yıllarca çalışsaydı bile böyle bir ev yapamayacağını dile getirdi. Depremden önce toprak bir evde yaşadığını aktaran Ilgın, "Depremde evim yıkıldı. Bir süre çadırda kaldık. Tabi o arada da Kurban Bayramı'nı da çadırda geçirmiş olduk. 24 metrekarelik konteynerde sıkıntılar için de Bayram olduğunu bile anlamadık. Ancak şimdi devlet bir yılı dolmadan bize böyle güzel evler yaparak teslim etti. Böyle güzel, sağlam bir yerde bayramı ailece yaşamak çok güzel. Allah emeği geçen herkesten razı olsun." ifadelerini kullandı.

Kalıcı konutlara yerleşen ailelerin çocuklarından kimisi parkta oyun oynarken, kimisi de eline aldığı çantalarla yeni komşularını ziyaret ederek şeker toplamanın heyecanını yaşadı.

vanhaber, van, haber, van, haber
başbakan, toki, konut, bayram, park, çocuk
Yorumlar 2

Bakmadan Geçme