Bir Şampiyonun Anatomisi

Bu yazımda Vanspor'un bir yıl içinde yaşadığı olumlu olumsuz her şeyi elimden geldiğince yazmaya çalışacağım.

Bu yazımda Vanspor'un bir yıl içinde yaşadığı olumlu olumsuz her şeyi elimden geldiğince yazmaya çalışacağım.

 

Geçen yıl bugünlerde hepimiz bir merakla yeni oluşacak yönetimi bekliyorduk. Acaba Servet Başkan devam edecek mi etmeyecek mi? diye. Bu sorunun cevabı dönemin kayyumu Murat Zorluoğlu ile yapılacak görüşme ile cevap bulacaktı. Haziran 2018 itibariyle Servet Yenitürk başkanlığa devam edeceğini tüm kent kamuoyuna ilan etti. Hepimizi büyük bir heyecan sarmıştı. Çünkü hedef büyüktü. Hedef 1.olarak bir üst lige çıkmaktı.

 

Bu minvalde transfer çalışmaları başladı. Evvela teknik ekip ile yola devam kararı alındı. Araştırılan, izlenen oyuncularla transfer görüşmeleri başladı. Tabii ki oyuncular için mesele Van ve Vanspor olunca birçoğunun talepleri artmaktaydı. Doğu'da olmak maalesef bir dezavantaj gibi duruyordu. 150 bin TL'ye başka takımda oynayan bir oyuncu mesele Van ve Vanspor olunca minimum 200 bin TL'den kapı açıyordu. Mesele sadece para olsa yine başkan kolaylıkla sorunu çözebilirdi. İşin bir de ailevi ve diğer dinamikleri vardı. Anlayacağınız zor bir transfer süreci yaşadık. Transferde yanlışlar yapıldı mı? Bir sürü. Evvela 13 kontenjan oyuncu tam bir hayal kırıklığı idi. Yine temposu düşük papaz oyuncu sayısı fazla idi. Ben Feyyaz hocanın süreç içinde takımla bu anlamda doğru iletişim kurduğunu da düşünmüyorum.

 

Özellikle sene başında başkanın çevresinin başkanı yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. Öyle lanse ettiler ki sanki çok üst düzey bir takım kurulmuş. Gerçekler maalesef öyle değildi. Bu gerçek ilk olarak Karşıyaka maçında taraftarın ve yönetimin karşısına çıktı. Herkes farklı galibiyet beklerken beraberliği zor kurtaran ve silik bir takım vardı karşımızda. Herkes şoktaydı. Herkes birbirine hani o lanse edilen uzay takım? Diye soruyordu.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme