İPEKYOLU, BAHARIN RENKLERİNE BÜRÜNÜYOR

İpekyolu Belediye Eş Başkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan seralarda yetiştirilen 85 bin çiçeğin dikim startını işçilerle birlikte verdi.

Vansesi Haber Merkezi

 

İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilkbaharla birlikte çalışmalarına hız verdi. Belediyenin seralarında yetiştirilen 85 bin çiçeğin dikimine başlandı. Dicle İdrak (Şengal Kadın) Parkında Çiçek dikim çalışmalarına İpekyolu Belediye Eş Başkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan, meclis üyeleri Mehmet Akdoğan ve Hikmet Duman katıldı.

 

Eş Başkanlar parkta bulunan vatandaşlar ve çocuklarla tek tek ilgilendikten sonra işçilerle birlikte çiçek dikip suladılar.

 

İpekyolu'nun baharın renklerine bürüneceğini belirten Eş Başkan Şehsade Kurt, "Mazbatalarımızı aldığımız gün belediyemize ait seralarda 85 bin çiçeğin tohumu ekildi ve bugün de filizlenen çiçeklerimizi dikmeye başladık. Seralarda yetişen kadife, petunya, hanım çiçeği, menekşe gibi çiçekler İpekyolu'ndaki bütün peyzaj alanlarını renklendirecek" diye konuştu.

 

SEZON SONUNA KADAR 500 BİN ÇİÇEK DİKİLECEK

Eş Başkan Kurt, sezon sonuna kadar yaklaşık 500 bin çiçeğin üretilerek ilçenin parklarını süsleyeceğini söyledi. Bu çalışmaları yaparken dışarıdan herhangi bir şekilde çiçek temin etmeden kendi imkanlarıyla yapacaklarını aktaran Eş Başkan Kurt, bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirti.

 

'YAPILAN ÇALIŞMALARIN DEVAMI GELECEK'

Eş Başkan Azim Yacan ise amaçlarının kentteki yeşil alanları ve çiçek oranını arttırmak olduğunu belirterek, "Bu açıdan daha güzel daha yaşanabilir daha rahat bir kent hayali içerisindeyiz. Bununda adımlarını atıyoruz. Bu da bunun bir parçasıdır, devamı da gelecektir. Emeği geçen arkadaşlara çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum" dedi.

Bakmadan Geçme