Futbolun sorunu, Van'ın ihtiyacı

Türkiye futbol liglerinde heyecan dorukta. Şampiyon olacak takımlar, Play-Off'a kalma başarısı gösteren takımlar ve küme düşecek takımlar netleşmeye başladı. Herkes emeğinin karşılığını alma çabasında.

Türkiye futbol liglerinde heyecan dorukta. Şampiyon olacak takımlar, Play-Off’a kalma başarısı gösteren takımlar ve küme düşecek takımlar netleşmeye başladı. Herkes emeğinin karşılığını alma çabasında.

 

3 Lig 2. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor son haftalarda sergilediği başarılı futbol ve seyircisinin desteğiyle Play-Off’a  kalmanın mutluluğunu yaşıyor. Play-Off sonuca odaklı zorlu bir süreçtir. Telafisi olmayan maçlar oynan Play-Off heyecanını 1993-94 sezonunda yaşayan Van seyircisi takımına verdiği büyük destekle Vanspor’u 1. Lig’e taşımıştı. Benzer başarıyı şimdi Van BBS ile yaşamak mümkündür.

 

Van BBS ilk maçını 10 Mayıs 2019 Cuma günü Saat 20:30’da İzmir Atatürk Stadyumu’nda Türkiye’nin köklü takımlarından Karşıyakaspor ile oynayacak. İzmir ve çevresinde  yaşayan Vanlılar ve Van dostları zorlu maçta Van BBS'yi yalnız bırakmaz. Play-Off maçlarında ateşli seyirci desteğini arkasına alan Van BBS kazanma inancını, takım ruhunu hücuma dayalı futboluyla bütünleştirerek sahaya yansıtır ve basit hatalar yapmaz ise müsabakalardan istediği sonucu alır ve 2. Lig özlemine  son verir. 

 

Liglerde müsabakalar devam ederken spor kulüplerinin tamamı gelir gider, yönetim sisteminden kaynaklı açmazlar, tesis, alt yapı, transfer, seyir zevkini artıracak ve daha fazla seyirciyi tribüne çekecek faktörlerle ilgili sorunlar yaşıyor. Van futbolunun bunlara ek olarak dondurucuda bekleyen stadyum beklentisi var.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme