SORUNLAR ÇÖZÜLSÜN ARTIK

Diyanet-Sen Van Şube Başkan Nurullah Arvas, yüce dinimizin ibadethaneleri ve kutsal mekanları olan camiler ve peygamber mesleğini yürüten din görevlilerinin toplumumuz için hiç kuşkusuz farklı bir yere ve öneme sahip olduğunu söyledi.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir basın açıklaması yapan Nurullah Arvas, yaptıkları görev itibariyle her türlü kültürden, eğitim seviyesinden ve her türlü mizaca sahip kişilerle muhatap olan ve onlara dinimizi anlatmaya çalışan din görevlilerinin öncelikle sorunlarının tespit edilip çözümlenmesi gerektiğini belirtti. Arvas, “Türkiye genelinde 110 binin üzerinde diyanet çalışanı bulunmaktadır. Diyanet, bu çalışanların mutluluk algılaması, çalışma hayatı, gelir, sağlık, eğitim, kişisel güvenlik, adalet hizmetleri ve kişisel gelişim gibi temel yaşam alanlarındaki sorunlarını çözmek ve beklentilerini gidermekle yükümlüdür. İşinden memnun olmayan ve sürekli sorunlar yaşayanların, iş hayatında verimsiz ve başarısız sonuçlarla karşılaşmaları kaçınılmazdır. Kurumların daha iyi, daha verimli ve daha nitelikli hizmet verebilmeleri için yapı taşlarının en önemlisi olan çalışanlarını göz ardı etmemelidir. Diyanet çalışanlarının büyük çoğunluğu imam, hatip ve müezzin kayyım.
Genel merkezimizin yaptığı araştırmada üçte ikilik kısmı camilerde, yüzde 7,5’i il müftülüklerinde, yüzde 12,6’sı ilçe müftülüklerinde, yüzde 3,4’ü merkez teşkilatında ve yüzde 11,6’sı Kur’an kurslarında
çalışmaktadır. Diyanet çalışanlarının kurumdaki görevleri incelendiğinde en fazla sayıdaki çalışanın imam-hatip ve müezzin kayyım olduğu görülmektedir” dedi.
Genel merkezlerinin yaptığı araştırmadan çıkan sonuçlara göre Diyanet-Sen olarak sorunlara yönelik önerilerinin bir kısmını paylaşmak istediğini ifade eden Arvas, “Diyanet çalışanlarının hizmet içi eğitim ihtiyaçları belirlenerek, kimin hangi hizmet içi eğitime ihtiyacı varsa o eğitim yeterli düzeyde verilmelidir. Bu eğitimler tüm diyanet çalışanlarını kapsamalıdır. Diyanet çalışanlarının iş yerlerindeki sosyal ve kültürel imkanlar artırılmalıdır. Cami çalışanlarının hafta sonları, dini ve milli bayramlarda izin kullanması sağlanmalıdır. Bu mümkün değilse fazla çalışma ücretleri ödenmelidir. Bütün camilerimize imam-hatip ve müezzin kayyım olarak iki görevli tahsis edilmelidir. Kur’an kursları sayısı daha da arttırılmalı ve her köye bir Kur’an kursu açılmalıdır. Bütün cami görevlilerine lojman tahsis edilmelidir. Köylerde görev yapan meslektaşlarımızın okul okuyan çocuklarına barınma imkânı sağlanmalıdır. Özelde ise talebimiz Van depreminde hasar gören cami, minare, Kur’an kursu ve lojmanların acilen yaptırılması, kurum içindeki ücret dengesizliği giderilmeli, idari konular gözden geçirilmeli, çalışma şartları biraz daha iyileştirilmelidir. Atama ve nakillerde bir haksızlık var ise giderilmeli, çalışanların değerlendirilmesinde performans, liyakat ve işteki becerileri dikkate alınmalı, varsa çalışanların bireysel sorunları dikkate alınmalı ve kendilerini geliştirmeleri için imkan sağlanmalıdır.
Çalışanların objektif kriterlere göre başarısı ölçülmeli, maddi veya manevi olarak ödüllendirilmelidir. Bu münasebetle tüm din görevlilerimizin ve milletimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlar bu haftanın din görevlilerimizin ve camilerimizin sorunlarının çözümüne vesile olmasını dilerim” dedi.
vanhaber, van, haber, van haber
cami, sorun, çözüm, diyanet-sen, kurs

Bakmadan Geçme