Huzur olunca her şey oluyor

Tüm başarılı girişimlerin esas sermayesinin iki yıldır kentimizde sağlanan huzur ve güvenlik ortamı olduğunu unutmayalım.

Adını Van'ın kurtuluş gününden alan 2 Nisan Caddesi,  son bir yıl içinde İstanbul Bağdat Caddesi gibi  çok büyük ilgi ve değer görmeye başladı.  Cadde gece başka, gündüz başka bir güzelliğe bürünüyor.

 

Lüks restoranlar, kafeler,  spor salonları,  güzellik merkezleri, kültür ve sanat merkezi ve farklı hizmet veren modern iş yerlerinin sıralandığı 2  kilometre uzunluğundaki 2 Nisan Caddesi yeni görünümü ve hareketliliğiyle Van'ın yaşam merkezine dönüşüyor.  Caddenin yenilenmesiyle birlikte bu bölgede inşa edilen konutların, iş yerlerinin değeri katlandı.  Kiralık iş yeri ve konutların fiyatları da aynı şekilde artış gösterdi.

 

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun talimatlarıyla 2017 yılında Van Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan değişim dönüşüm projesinin tamamlanmasıyla cadde yeni bir görünüme büründü.  Projeyle caddede 3'er metre genişliğinde sağlı sollu kaldırım, 11 metre genişliğinde çift şeritli yol, 2 bin metre engelli bandı, sıcak asfalt serimi ve dekoratif ışıklandırma, 1,2 metre genişliğindeki orta refüjdeki şık saksılara 5 bin gül ve cam fidanı dikilerek trafiğe açıldı. Caddenin sağ ve sol tarafında yer alan iki mini parka caddenin adına uygun Vanlı 120 Vanlı karaman çocuklar ile 2 Nisan kurtuluşunu, milli mücadeleyi yansıtan rölyeflerinin bulunduğu anıtlar dikilerek çevre düzenlemesi yapıldı.

 

Bütün bu hizmetler için Van Büyükşehir Belediyesi ne kadar harcadı biliyor musunuz?

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme