ERİK DEĞDİRENLER VAN'DA BULUŞTU

Sosyal paylaşım platformu Facebook'ta 'Erik Değdirenler' adıyla grup kurarak bir araya gelen, Van dışında yaşayan Vanlılar ve Van dostları bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Erik Değdirenler Van Buluşması' için Van'da toplandılar.

Evren Doğruer

 

Çeşitli illerde yaşayan Vanlılar ve Van dostları, yaz tatillerini geçirmek, akraba ve dostlarını ziyaret etmek ve memleket özlemi gidermek üzere 2016 yılından bu yana her yıl "Erik Değdirenler Van Buluşması" adıyla Van'da bir araya geliyorlar.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen 1-5 Temmuz günleri arasında sürecek 3. Erik Değdirenler Van Buluşması'na Antalya, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bodrum, Ankara'dan çok sayıda Vanlı ve Van dostu katıldı.  Grup üyeleri buluşma boyunca Van ve çevresinde tarihi ve turistik yerleri gezip, hoş vakit geçirecekler.

HOŞAP VE ÇAVUŞTEPE KALESİNE ÇIKARMA

Sosyal medya Facebook'ta,  Vanlı Azmi İlvan tarafından kurulan Vanlılar ve Van dostlarının üye olduğu  "Erik Değdirenler" grubu üyeleri Van buluşmasının birinci günü Van Gölü sahilinde yer alan Şahmaran Oteli'ne yerleştiler.  Hoşap kalesiyle Van gezisine başlayan, daha sonra Çavuştepe kalesi, Gevaş Selçuklu mezarlığını gezip gören erik değdirenler, öğlen yemeğini göl kıyısında yediler. Erik Değdirenler, Akdamar adası ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kedi Evi gezisinin ardından Van Kalesi gezisi ve gün batımı seyri sonrası Urartu gümüş imalathanesinde Van takıları alışverişi yaparak günü tamamladılar.

 AHLÂT SELÇUKLU MEZARLIĞI GEZİLECEK

3. Erik Değdirenler Van Buluşmasının ikinci günü olan bugün, Tatvan da kordon boyu gezisi ile güne başlayacak olan erik değdirenler, Nemrut krater gölü gezisi ve öğlen yemeği sonrası Ahlat Selçuklu Mezarlığı,  Adilcevaz Abdurrahman Gazi Türbesi, Erciş Balık bendi Van balığı göçü ve  Bendi Mah-i Şelalesi seyri ile güne nokta bırakacaklar.

VAN OTURMA GECESİ'NE KATILACAKLAR

Erik değdirenler Van buluşmasının gezi bölümünün son günü, Doğubeyazıt İshak Paşa Sarayı gezisi, Kapalı çarşı alışverişi sonrası akşam yemeğinin ardından geleneksel kıyafetler içinde Van türkülerini seslendiren Van'ın Sesi Oturma Gecesi ekibinin sahne alacağı Van oturma gecesinde eğlenerek 2018 buluşmasını tamamlayacaklar.

ERİK DEĞDİRENLER

Her yıl kayısıların mayalanma döneminde ortaya çıkan ve daha sonra kaybolarak görünmeyen böceği Vanlılar "Erik Değdiren" olarak adlandırıyor. Böcekten esinlenen Vanlılar Van dışında yasayan ve yaz aylarında Van'a gelen daha sonra geri dönen Vanlıları erik değdirenler olarak tanımlıyor.  

Bakmadan Geçme