Kongrenin Ardından

On beş ayrı ülkeden, bine yakın bilim insanın katıldığı Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, hem bilimsel hem de sosyo-kültürel açıdan son derece verimli sonuçlandı.

On beş ayrı ülkeden, bine yakın bilim insanın katıldığı Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, hem bilimsel hem de sosyo-kültürel açıdan son derece verimli sonuçlandı. Her biri konusunda otorite sahibi olan yüzlerce kişiyi, aynı ortamda sorunsuz bir şekilde ağırlamak, memnun edebilmek ancak bu kadar olurdu. Bir kongrede olması gereken her şey düşünülmüştü.

 

Oturumlar, yemekler, gezi programı kısacası organizasyon kusursuzdu. Bu kadar yoğun ilginin yaşandığı bir kongreye daha önce hiç şahit olmadım. Öyle ki birçok bilimsel tebliğ, yoğunluktan dolayı poster sunum şeklinde gerçekleştirilmek zorunda kalındı. Bu da çok doğru bir karardı. Zira başka türlü işin içinden çıkılması olanaksızdı. Katıldığım anlı şanlı birçok kongrede hüsran yaşamış biri olarak, Van da gerçekleştirilen bu başarılı kongreden bir başka gururlandım.

 

İşte tanıtım diye buna derim ben. Kongre katılımcılarından oldukça iyi geri dönüşler aldım. Tebliğlerin sunulduğu salonlar, yemeklerin organize edildiği yerler ve de dopdolu geçen gezi programı gerçekten şahaneydi. Gala yemeği ve seçildiği mekân oldukça isabetliydi, herkese aynı standartta kaliteli bir yemek sunmak kimsenin altından kalkacağı bir iş değildi o kalabalıkta. Müzik eşliğinde sunulan Gala da Van türkülerinin hamisi, Öğr. Gör. M. Murat Oto tarafından organize edilen konser etkinliği, geceye büyük renk kattı.

 

Her ne kadar kongrenin tüm zamanlarında yer alamasam da an be an katılımcıların nabzını tutmaya çalıştım. Şöyle yapılsaydı çok daha iyi olurdu diyen ya da halinden şikâyetçi olup yakınan tek bir katılımcı görmedim. Hele son günkü gezi programı dillere destandı. Van'la ilgili merak edilen ne varsa bu gezide fazlasıyla sunuldu. Kongrenin zamanlamasıyla gezinin planı oldukça iyi ayarlanmıştı.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme