VURDUĞUN ALTIN OLSUN

Vansesi Özel
Van'ın milli gururu, tekvando branşında Türkiye'nin altın umudu Vanlı Nur Tatar, bugün  (10 Ağustos Cama günü) Türkiye saatiyle: 12.00'da 67 kiloda İspanya vatandaşı St Bernard ile ilk maçına çıkacak. Vanlıların heyecanla beklediği karşılaşma TRT'den naklen yayınlanacak.   Nur Tatar Londra'dan Türkiye ve Van'a altın madalya ile dönmeyi hedefliyor.
Vanlı sporseverlerde gurur duydukları Tatar'ı ilgi ile takip ediyor. Vanlılar, "Nur kızımız Van'ın gururu oldu. Bizim için alacağı her derce başarıdır. Van'dan olimpiyata katılmak başlı başına zaten büyük bir başarıdır. Ama kendisinden altın madalya bekliyoruz. Ve kazanacağına da inanıyoruz." 
Nur TRT GAP'ta
Genel Yayın Yönetmenimiz, Türkiye Spor Yazarları Derneği Van Temsilcisi İkram Kali Van'ın altın kızı Nur Tatar'ın Van'da başlayan olimpiyat başarısı ve  spor  geçmişini bugün saat 11.00 da TRT GAP Radyosu' da canlı yayınında anlatacak.
NUR TATAR
16 Ağustos 1992 de Van'da doğdu. 1998 yılında, 7 yaşında Van'da babası Nizam Tatar'a ait Olimpiyat spor merkezinde çocuk yaşta tekvando sporuna başladı.  Tatar,  15 yıl süreyle durmadan, bıkmadan çalışarak, inanarak ve rakiplerini yenerek 2012 yılında Londra Olimpiyatlarına katılmaya hak kazandı.  Nur Tatar halen Ankara İller Bankası Spor Kulübü'nde spor yaşamına devam ediyor.

Bakmadan Geçme