36 ÖĞRETMENİN İSMİ YAŞATILACAK

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzaladığı protokolle, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerin isimleri Milli Piyango okullarına verildi.
Milli Piyango İdaresi bugüne kadar yapmış olduğu okullara kendi ismini verirken Van depremi sonrası hayatını kaybeden öğretmenlerin bu okullara verilmesi kararlaştırıldı. Depremde ölen öğretmenlerin bu şekilde hatıralarının yaşatılmasının hedeflendiği uygulamada, Milli Piyango okullarına 36 öğretmenin ismi verildi. İsmi verilen öğretmenlerin okullara tabelaları asılmaya başladı.
Kastamonu'da yapımı devam eden Milli Piyango Okulu'na Özlem Burma isminin düştüğünü belirten okul öğrencileri, uygulamadan son derece mutlu olduklarını belirterek, vazifeleri başındaki öğretmenlerinin isminin yaşatılmasının son derece önemli ve güzel olduğunu söylediler. Öğrenciler, öğretmenleri Özlem Burma'nın Kastamonu'dan evli olduğunu ve 6 aylık oğlu ile birlikte hayatını kaybederek aynı mezara defnedildiğini hatırlatarak, "Öğretmenlerimizin isimlerinin yaşatılması son derece önemli. Onları hiç unutmayacağız, bu uygulama ile hep hatırlayacağız" dediler.
Okullara Van depreminde şehit olan öğretmenlerin isimlerinin verilmesinden dolayı tabelaları değiştirmeye başladıklarını belirten ekipler, ayrıca Milli Piyango'nun yurt binalarına da öğretmenlerin isimlerinin asılacağını kaydetti.

Bakmadan Geçme