SORUMLU OLANLAR YARGILANSIN

Van'da meydana gelen depremin ardından artçı sarsıntılarda yıkılan Bayram Otel'de hayatını kaybeden gazetecilerin aileleri, hazırlanan bilirkişi raporuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin avukatı Mehmet Alptekin Ocak, bilirkişi raporunda sorumluların oteli mühürlemediklerinin teyit edildiğini söyledi.
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremden sonra yaşanan artçı sarsıntılarda yıkılan Bayram Otel'de hayatını kaybeden gazeteciler Sabahattin Yılmaz, Cem Emir ve Teknik Müdür Erol Özel'in aileleri, İstanbul Tabip Odası'nda bir araya geldi. Aileler hazırlanan bilirkişi raporuna tepki göstererek, oteli mühürlemeyenlerin yargılanması gerektiğini vurguladı.
Gazetecilerin avukatı Mehmet Alptekin Ocak, "Bilirkişi raporunda teyit edildiği üzere hasar tespit çalışmasının yapılmamasından sorumlu olanların yargılanmasını istiyoruz. Raporda sadece Bayram Otel'in sahibinin sorumlu tutulması kamu vicdanını yaralayacaktır" şeklinde konuştu. Avukat Ocak, otel sahibiyle birlikte kurumdaki yetkililerin de yargılanması gerektiğini söyledi.
Cem Emir'in kardeşi Sinem Emir ise, hasarlı olan ve ilk deprem sonrası çökme tehlikesi bulunan oteli mühürlemeyen ve gerekli önlemi almayan sorumluların yargılanması gerektiğini söyledi. Sorumluların yargılanması için ellerinden geleni yapacağını belirten Emir, basın mensuplarına "Geride kalan onurlu meslektaşları bu dava sizin davanızdır. Sahip çıkın" şeklinde seslendi.
Cem Emir'in babası Mehmet Emir de, savcılık yetkililerinin hesap sorulmasını sağlaması gerektiğini söyledi.

Bakmadan Geçme