Van kültürü İstanbul'da görücüye çıkıyor

İstanbul Van Vakfı yönetim kurulu, Nizamettin Ağar başkanlığında Van valisi Murat Zorluoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Vansesi Haber Merkezi

 

Van Vakfı genel başkanı Nizamettin Ağar başkanlığında Van vakfı yönetim kurulundan oluşan bir heyetle Van valisi Murat Zorluoğlu’nu Valilik makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyarette Van vakfının kuruluş tarihi ve faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Vakıf başkanı Nizamettin Ağar, Van vakfı yönetim kurulunu aldığı kararla eylül ayı içersinde Van Vakfının ev sahipliğinde İstanbul Yenikapı da düzenleyecekleri “Van Günleri”nin müjdesini verdi.

 

Van Valisi Murat Zorluoğlu Van Vakfı başkanı Nizamettin Ağar’a ve yönetim kuruluna ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek İstanbul’da düzenlenecek “Van Günleri” ile ilgili Van’ın tanıtımı açısından oldukça yararlı olacağını belirterek Valiliğin ilçe kaymakamları ile birlikte gereken her türlü desteği vereceğini belirterek Valilik başkanlığında bir çalışma komisyonu oluşturulmasını istedi. Konuyla alakalı Vakıf başkanı Nizmettin Ağar, koordinasyon kurulunun oluşturulması için Cumartesi günü Vali Murat Zorluoğlu’nu başkanlığında düzenlenecek kahvaltı programı için toplantı yapılması hep birlikte kararlaştırıldı.

 

Cumartesi günü Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında Bak hele bak Yusuf Konak’ta gerçekleştirilen toplantıya Vali yardımcısı Sinan Aslan, Van Büyük şehir belediyesi genel sekreteri Mustafa Yalçın, Van Vakfı başkanı Nizamettin Ağar, Van vakfı başkan yardımcısı İş adamı Bedrettin Gökçenay, Van Vakfı yönetim kurulu üyesi akademisyen Prof.Dr. Hamdullah Şevli, Van Vakfı yönetim kurulu üyesi İş adamı Cenap Tuncer, Van Vakfı yönetim kurulu üyesi Avukat Suat Tunç, İş adamı Mehmet Tuncil, İş adamı Nihat Şevli, Van Turizm İl kültür müdürü Muzaffer Aktuğ, Vansesi Gazetesi Yazı İşleri Müdür İkram Kali katıldı.

 

Toplantıda Van Vakfının İstanbul yeni kapıda eylül ayında düzenleyeceği “Van Günleri”nde Van’ın tanıtımı açısından oldukça önemli olduğuna değinen Van Valisi Murat Zorluoğlu, Valilik olarak, Belediyemiz ve ilçe kaymakamlıklarımızla birlikte Van’ın etkin tanıtımının İstanbul’da başarılı bir şekilde yapılması için Van vakfına her türlü desteği vereceklerini söyleyerek Salı günü ilçe kaymakamlarının da katılacağı daha ayrıntılı bir koordinasyon toplantısı için Vali yardımcısı Sinan Aslan’ı çalışma yapmak üzere görevlendirdi. Güzel bir sohbet havasında geçen toplantı Salı günü tekrar toplanmak üzere yapılan Van kahvaltısıyla birlikte sona erdi.

Bakmadan Geçme