Çaldıran'da temizlik kampanyası

Van'ın Çaldıran ilçesinde 'Çaldıran'ı Seviyorum, Yerlere Çöp Atmıyorum' adı altında temizlik kampanyası başlatıldı.

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, belediye başkan yardımcıları Alp Şevket Aksoy ve Kamil Değirmenci, kurum amirleri, belediye çalışanları, halk, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı kampanya öncesi yelek, eldiven ve çöp poşetleri dağıtıldı. Ardından Vanyolu Caddesinde startı verilen “Çaldıran’ı Seviyorum, Yerlere Çöp Atmıyorum” kampanyası, Yeni Garaj mevkiinden belediye başkanlığı önünde son buldu. Burada en çok çöp toplayan Rezan Alagöz adlı üniversiteye hazırlık yapan öğrenciye Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Tekin Dündar tarafından bisiklet hediye edildi.

Burada bir açıklamada bulunan Kaymakam Tekin Dündar, Çaldıran Belediye Başkanlığı olarak başlattıkları “Çaldıran’ı Seviyorum, Yerlere Çöp Atmıyorum” temizlik kampanyasına duyarlı olan herkesin katıldığını söyledi.

Dündar, “Evimizde dikkat ettiğimiz temizlik ve titizliğe cadde ve sokaklarımıza da göstermeliyiz. Dinimizin emrettiği ‘temizlik imandandır’ şiarıyla yaşamamız gerekiyor. Her birey olarak cadde, sokak ve iş yerlerimizin önünde gereken temizliğe dikkat edersek, daha temiz bir Çaldıran’da yaşama şansı yakalamış olacağız. Ramazanda oruçlu olarak kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Temizlik kampanyasında en çok çöp toplayan Rezzan Alagöz ise, temizlik kampanyasında yer almanın vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, “Bana verilen hediyeden çok önemli olan duyarlı birer vatandaş olabilmek önemlidir. Böyle bir temizlik kampanyası düzenleyen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme