Bu fırında Ramazan pidesi 1 lira 50 kuruş

Van'da yapılan ekmek zammına kabul etmeyen Has Yalçınkaya Taş Ekmek Fabrikası normal ekmeği 75 kuruştan, Ramazan pidesini de 1 lira 50 kuruştan satıyor.

Van Lokantacılar Fırıncılar ve Kahveciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta ekmeğe yapılan 1 lira 10 kuruş zammı ve önceden yapılan 90 kuruş zammı da kabul etmediklerini belirten Has Yalçınkaya Taş Ekmek Fabrika sahibi İbrahim Yalçınkaya, 1 lira 10 kuruşuk zammı asla kabul etmediklerini söyledi. Tüm vatandaşları düşünerek zam yapılmasının gerektiğinin altını çizen İbrahim Yalçınkaya,"Ne yazık ki yapılan bu zammın ne maksatla yapıldığını halen akıl erdiremedim. Vatandaşlara ucuz ekmek imkânı sağlamak bizim görevimiz. Biz halkın yanında duruyoruz onun için ekmeği 75 kuruştan, Ramazan pidesini ise 1 lira 50 kuruştan veriyoruz. Bunu yaparken de kesinlikle gramajlarında ufak bir oynama bile yapmıyoruz”dedi.

“Ekmeği ucuza sattığım için bazı meslektaşlarım rahatsız”

Van halkına ucuz ekmeği biz veriyoruz diyen Yalçınkaya,”Geçen yıllarda ekmeğe yapılan 90 kuruşluk zammı da kabul etmedim, 1 lira 10 kuruş zammı da kabul etmiyorum. Ben ekmediği 75 kuruştan veriyorum. Tabi ekmeği 75 kuruştan sattığım için birçok meslektaşımın rahatsız olduğunu ve yeri geldiğinde yüzüme karşıda söylüyorlar. Benim işletmemin tavrı net. Çünkü çevremizde günlük ekmeği evine götüremeyecek insanlar biliyorum. Doğu memleketlerinde insanlar zor şartlarda geçimini sağlıyor. Bana göre ekmek en son zam yapılacak ürün olmalı. Yapılan bütün toplantılarda hiçbir zaman 1 lira 10 kuruş zammı kabul etmedik ve etmeyi de düşünmedik. Zaten kabul eden ekmeği zamlı satıyor, kabul etmeyenlerde benim gibi eski fiyattan satıyor. Bizde ekmek 75 kuruş. Bu kararımızdan da dönmeyi düşünmüyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme