KAYA'DAN BATTAL'A ZİYARET

Yapılan ziyarette, YYÜ Kampusu'nda kurulan Tekno Kent'in proje ortaklarından Van Belediyesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi arasında çerçeve görüşmeleri yapıldığı belirtildi. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, yaptığı değerlendirmede, Tekno Kent'in kurulduğunu ve Bakanlar Kurulu'ndan geçtiğini belirtti. Battal "Dolayısıyla Tekno Kent ortaklarımızdan biri olan belediyemizle bu hususta çerçeve görüşmelerimizi yaptık. İnşallah bundan sonra da Tekno Kentimizi hayata geçirip Van'ımıza ve bölgemize üniversite olarak daha etkin katkı sunacağız. Yetişmiş ve kalifiye elemanlarımızla potansiyelimizi harekete geçirdiğimizde Van'ımızı kalkındıracağımıza inanıyorum" dedi.
Deprem sonrasında kar kış, gece gündüz demeden çalıştıklarını ve amaçlarının Van'ı bir an önce ayağa kaldırmak olduğunu belirten YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal "Başta hükümetimizden destek alarak bunu başardık, hükümetimize teşekkür ediyorum. Hep birlikte sorunlarımızın üstesinden geldik. Kentin en dinamik kesimi üniversitelerde yer alıyor. Ciddi sorunumuz kalmadı, Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bütün çocuklarımıza, personelime teşekkür ediyorum, onlar da karda kışta sıkıntı çekti. OTTÜ Vakfı, ÇYD ve İş Bankası'na da ayrıca teşekkür ediyorum. Yaptırdıkları derslikler ve yurtlarla bize büyük katkı sağladılar" dedi
Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Yapacağımız projelerle ilgili hocamla fikir alışverişinde bulunduk. Depremden kısa bir süre sonra üniversitemizde yapılan bu çalışmalar bizi çok mutlu etti. Bu çalışmalar kentin en kısa sürede canlanacağının göstergesidir. Bunu en güzel şekilde yapan ve başaran üniversitemiz ve rektörümüz oldu. Herkes kış sonrası böyle bir çalışma beklerdi. Ama kış mevsiminde bu çalışmaların kısa bir sürede çözülmüş olması kent için çok önemliydi. Çok emek verilmiş. Üniversite kent için büyük avantaj. Ben bütün örgenci camiası ve kentim adına başta rektörümüze, sonrasında tüm emeği geçenlere teşekkür ederim."
Görüşmelerin ardından YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte kampus alanında yapılan derslikler ve inşaat alanlarını gezdi.

van haber, haberler van

Bakmadan Geçme