Kılıçdaroğlu'dan kritik cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı için yol haritasını anlattı.

Kılıçdaroğlu, ortak cumhurbaşkanı adayı belirlemek için diğer muhalefet partileriyle görüşmelere başlıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'aday olacak mısınız?' sorusuna "Biz ilkelerden yola çıkmalıyız. O ilkeler çerçevesinde adaylar da belirleriz. O kişi A mı olur, B mi olur, bugünden bilemeyiz." diye yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, Meclis’teki makam odasında bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Habertürk gazetesinden Bülent Aydemir, CHP liderinin gündeme ilişkin konulardaki açıklamalarını aktardı. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan bazı başlıklar:

PARTİ İÇİ MUHALEFETE MESAJ: Arzu eden arkadaşların elbette en doğal hakkıdır, genel başkan adayı olabilirler. Salon da tutarım onlara, isterlerse delegeleri davet ederim, gelip konuşma yapsınlar. Benim demokratik standardımda bu var. Yani kavgaya yer yok. İnsanlar gelirler, genel başkanlığa aday olurlar; saygı gösteririz. Kazanırlarsa genel başkan olurlar, saygı duyarız.

İLK GÖRÜŞME SAADET PARTİSİ'YLE: Benim tek başıma, “Biz böyle yapacağız” demem, onların düşüncelerini almadan benim düşünce beyan etmem doğru, şık olmaz. Cuma günü Temel Karamollaoğlu ile görüşeceğim. Sonra diğer siyasi partilerin genel başkanları ile de oturup konuşacağız.

SÜREÇ YENİ BAŞLIYOR: “Hayır paydasında nasıl buluştuk? Şimdi bu görüş birliğinden yola çıkmamız lazım, tek adam rejiminden Türkiye’yi kurtarmamız gerekiyor. Asıl referandum çalışması bana göre 16 Nisan’dan sonra başlamıştır.

2019'DA ADAY OLACAK MI?: “Hayır” oyunu kullanan, demokratik parlamenter sistemi savunan bir kitle var. Siz bu kitleyi tamamen bir tarafa bırakıp, CHP Genel Başkanı olarak çıkıp, yüzde 49 sadece size aitmiş gibi bir hava yaratıp aday belirleme sürecine girerseniz yanlış olur. Biz ilkelerden yola çıkmalıyız. O ilkeler çerçevesinde adaylar da belirleriz. O kişi A mı olur, B mi olur, bugünden bilemeyiz. Hani derler ya doğmamış çocuğa don biçmek gibi. Böyle bir tablo yok bugün.

BAYKAL’IN ZAMANLAMASI: Deniz Bey siyasetteki birikimini kamuoyuyla paylaştı.

BAHÇELİ’NİN İDAM ÇIKIŞI: Doğru bulmuyoruz.

KASIMDA SEÇİM İHTİMALİ: Biz, yarın seçim olacakmış gibi zaten çalışıyoruz. Erken seçim olursa mesela parti programını biraz daha öteleyebiliriz ama seçim bildirgemiz, şu anda oturun yazın deseniz, en fazla 5-10 gün içinde çıkarırız.

Kaynak: İnternethaber

Bakmadan Geçme