1 MİLYAR 165 MİLYON AVRO HİBE

TKDK Van İl Koordinatörü  Necip Özgökçe, IPA'nın Kırsal Kalkınma Bileşeni olan 'Et üreten tarımsal işletmeler' ile 'Kültür balıkçılığının geliştirilmesi' alanlarındaki projelere hibe destek vereceklerini belirtti. Desteklenecek olan işletmelerin büyükbaş için en az 30 ve en fazla 250 adet, küçükbaş için ise en az 150 en fazla ise 300 adet olması gerektiğini kaydeden Özgökçe, 'Et üreten tarımsal işletmelere' yüzde 60 ve 'Kültür balıkçılığının geliştirilmesi' için ise proje sahiplerine yüzde 50 hibe destek verileceğini söyledi. Kadın ve 40 yaşı altı girişimcilere pozitif bir ayrımcılık sağladıklarını da dile getiren Özgökçe, "Eğer girişimci bayan veya 40 yaşının altında ise sağlanacak olan hibe kredi desteği yüzde 65'tir" dedi.
'1 MİLYAR 165 MİLYON AVRO HİBE DESTEK VERİLECEK"
'Et üreten tarımsal işletmeler' ile 'Kültür balıkçılığının geliştirilmesi' alanlarında hazırlanacak olan projelere 1 milyar 165 milyon Avro hibe kredi desteği verileceğini de dile getiren Özgökçe, "Bu destek küçümsenecek bir rakam değildir. İşletme sahibinin vereceği katkı payı da düşünüldüğünden bu rakam 2 milyar 500 milyon Avro demektir. Vanlıların bundan maksimum faydalanması için kaliteli projeler hazırlanmaları gerekir. Bunun için Şartlı Başvuru Çağrısı yapmadan önce taraflara eğitim vermeye başladık" dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa proje hazırlayan danışma firmaların temsilcilerine yönelik Kazık Karabekir Caddesi üzerinde bulunan TKDK hizmet binasında eğitime başlattıklarını da dile getiren Özgökçe, "Kaliteli proje hazırlanması için danışma firmalarına 3 gün teorik ve 3 gün uygulamalı olmak üzere 6 günlük bir eğitime tabi tutuyoruz. Kursumuza toplam 30 civarında bu iş ile ilgilenen firmaların temsilcileri katılıyor" şeklinde konuştu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner ise Van'da uygulanmayan ancak uygulanmasını istedikleri projeler olduğunu kaydetti. Bunun için Van Valisi Münir Karaloğlu'nun ciddi bir çalışma isinde olduğunu da dile getiren Altuner, "Bunların başında süt işlemeciliği, süt sığırcılığı, süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile bazı ilçelerimiz için marka haline gelen arcılığın projeye dahil edilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

VAN HABER, HABERLER VAN

Bakmadan Geçme