19 yaşında ilk kitabını çıkardı

Van Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi'nde gönüllü olarak çalışan 19 yaşındaki Yunus Emre Arvas, Masiva Vera adlı şiir kitabnı çıkardı. Arvas çıkardığı kitap ile gençliğin daha güzel bir yere gelmesini amaçladığını söyledi.

Evren Doğruer

Vanlı genç şaiir Yunus Emre Arvas'ın Bengisu yayınlarında çıkan,editörlüğünü Fedakar Kızmaz’ın, kapak tasarımını Ömer Faruk Yıldız'ın yaptığı  Masiva Vera adlı şiir kitabının ilk baskısı tükendi. 

İlk olarak kitabı çıkarma kararıyla ilgili konuşan Arvas, "Van Gençlik Merkezinde gönüllü gençlik liderliği yapıyorum. Yaklaşık 2-3 yıl önce şiir yazmaya başladım. Birkaç yazıdan derece aldıktan ve insanların beni teşvik edişinin akabinde kitap çıkarmaya karar verdim. Ben okuduğum şeyleri insanlara anlatmak için okudum. Gayem umut veren dini, vatanını ve milletini bilen bir gençlik sağlamak. Tüm bu düşünceler çerçevesinde kitap çıkarmaya karar verdim. Kitabımızı çıkarmak için ilk başvurduğumuz yerde kitabımızın içeriğini inceledi ve kitabı basmayı kabul etti. Neredeyse ilk baskımız bitti" dedi.

 
Kitabın ismiyle ilgili de konuşan Arvas şöyle deva etti: "Kitabın ismi Masiva Vera. Masiva Allah dışında her şey demek. Vera ise şüpheli bazı şeylerden kaçınmak demektir. Bunlarda Mevlana ve Yunus Emre'nin kullandığı kavramlardır. Masiva Allah dışında her şey demek olduğu içinde bende kitabımda her şeye yer vermeye çalıştım. Kitabın içerisinde birçok şey var. Kitabın içinde bazı yazılar var ki daha önce dünyanın hiçbir yerinde uygulanmayan yöntemlerle yazılan  yazılar."
 
Kendine örnek aldığı şair ve yazarları da söyleyen Arvas, "Kitabın 87'deki sayfasında bir şiir var. O şiir kitaplıktan açılan bir kitabın ilk cümlesinin ilk harfi, sonraki kitabın ilk kelimenin ikinci harfinden oluşuyor. Rastgele kitaplardan alınan harfler ile bu şiiri yazdım. Bunu daha önce yapan bir yazar yok. Genç yaşta olmama rağmen kitabım için çok güzel geri dönüşlerde aldım. Yazar olarak Murathan Mungan'ı kendime örnek alıyorum. Ama bunun dışında kitap çıkarma konusunda örnek aldığım ve beni bu uğurda en fazla yönlendiren kişi babam ile ailem ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezi eğitim Uzmanı Burhan İçgüleç hocamdır" şeklinde konuştu.
 
Kitap üzerinde yer alan fotoğrafla ilgili konuşan Arvas son olarak şunları söyledi: "Ben genç birisiyim. Ben gibi kitap yazmak isteyenlere yol açmak istiyorum. Bu anlamda gençliğin güzel bir yere gelmesi içinde elimden geleni yapacağım. Kitap üzerindeki bu el resmi aslında bir el değil. Arkada bir ağaç var. Biz ağacın bir kısmını beyaza boyayarak bir el şeklini ortada bıraktık sadece. Bu elin içindeki ağaç dalları kılcalları  bir eli besleyen damarları simgeliyor. Bu damalar beni yetiştiren STK'lar, okuduğum kitaplar ve beni yetiştiren büyüklerdir. Bu damarların hepsi bir eli besliyor ve o elin içi de bir yöne bakıyor. O yönde Masiva Vera'dır."

Bakmadan Geçme