İLK SÜT VANLI ÖĞRENCİLERE

Milli Eğitim, Sağlık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarının ortaklaşa ilköğretim 5. sınıfa kadar olan öğrencilere her gün verilmesi planlanan süt dağıtımına deprem bölgesi Van'da başlandı.
Üç bakanlığın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul sütü akıl küpü' projesi tüm Türkiye'de olduğu gibi deprem bölgesi Van'da da start aldı. Okullarda öğrencilere bugün dağıtımına başlanan süt ilk olarak merkezde bulunan Hüsrev Paşa İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Sütün dağıtımı süresi biraz daha uzun olan beslenme teneffüsünde sınıf öğretmenleri gözetiminde yapıldı.
Bakanlığın talimatıyla daha önce velilere öğrencilerin kişisel bilgilerinin yer aldığı bir form gönderdiklerini belirten Okul Müdürü Naci Aslan, böylelikle öğrencilerin süte karşı alerjisinin olup olmadığını öğrendiklerini ifade etti. Yine de her ihtimale karşı sütten rahatsız olabileceklerin zaman kaybetmeden sınıf öğretmeni ile okul idaresine bildirmeleri gerektiğini kaydeden Aslan, süte karşı alerjisi olan öğrencileri tespit ettiklerini ve onlara dağıtılmayacağını ifade eden Aslan, her şeyin kendilerinin denetiminin altında gerçekleşeceğini kaydetti.
Aldıkları sütü sevinçle içen çocuklar ise, şimdiye kadar düzenli olarak içmediklerini, ancak bundan sonra bu durumu aksatmayacaklarını belirttiler. Öğrenciler, bir yandan verilen 200 mililitrelik kutular içindeki sütü içerken bir yandan da projeyi hayata geçirenlere teşekkür  ettiler.

VAN HABERLERİ HABER VAN

Bakmadan Geçme