'VAN'DAKİ ACILAR DİNECEK Mİ?'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu Çankaya Gaziosmanpaşa Necla İlhan İpekçi İlköğretim okulu öğrencisi Öykü Önder'e devretti.
Cumhurbaşkanı Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve beraberindeki Ankara İl Milli Eğitim Heyeti'ni Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Kabulde Cumhurbaşkanı Gül'ün koltuğuna Çankaya Gaziosmanpaşa Necla İlhan İpekçi İlköğretim okulu öğrencisi Öykü Önder oturdu. Cumhurbaşkanı Gül, Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Ankara Valisi Yüksel ve çocukları ayakta karşılayarak, her biriyle tek tek tokalaştı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
Gül, siyah beyaz renkli kıyafetler giyen çocuklara Beşiktaşlı olup olmadığını sordu. Çocukların hepsinin "Fenerbahçe" cevabını vermeleri üzerine Gül, "Herhalde öğretmenleri Fenerbahçeli" değerlendirmesini yaptı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e de hangi takımı tuttuğunu soran Gül, Dinçer'den "Galatasaray" cevabını aldı. Koltuğu devralan Önder, Meclis'in açılışının 92. yıldönümünün kutlandığını, bugünün Atatürk ve silah arkadaşlarına borçlu olunduğunu belirtti.
Önder, "Umarım her çocuk benim kadar mutlu olur. Mutluyum çünkü bir günlüğüne de olsa hayallerim gerçek oldu. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, koltuğunu bir günlüğüne de olsa bana emanet etti" dedi.
Heyetteki çocuklar, kendileri ve okulları için bilgisayar, tablet bilgisayarlar, bilgisayar laboratuvarı, dil laboratuvarı, okuma salonları ve okulların bahçelerinin düzenlenmesine ilişkin taleplerini 'Minik Cumhurbaşkanı'na' iletti.
Bir depremzede öğrencinin, "Van'daki acılar dinecek mi?" sorusu üzerine Gül, "Dinecek tabii ki. Sen depremi yaşadın. Aman hatırlama onu bir daha" cevabını verdi. Minik Cumhurbaşkanı Önder ise, "Bu konuda da gerek konserler olsun gerek inşaatlar olsun gerekli çalışmalar yapılıyor. Bu depremi de hafızamızdan sileceğiz. Hafızamızda kalacak ama bir anı olarak" diye konuştu.
Gazi çocuğu olduğunu ifade eden bir başka çocuğa ise Gül, "Ben bugün şehit ve gazi çocukları ile toplantı yaptım. İlk onlarla görüştüm. Bu masa etrafında. Tabii ki onlara hep sahip çıkmamız gerekiyor, aynı şekilde. Gazilerimiz de büyük fedakarlıklar yaptıkları için onları unutmamamız gerekiyor. Sen de babana selam söyle" dedi.
Önder, gazetecilerin "Cumhurbaşkanı olmak zor mu?" şeklinde sorusuna ise "Zaten ben bu makam için seçildiğim günden bu yana çok mutluyum. Ama şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e hak veriyorum. Gerçekten zor bir iş. Her şeyi edebine, adabına göre yapmak" cevabını verdi.
Gül, "Sizin gibi adaletli bir cumhurbaşkanı olmak için neler yapmalıyız?" diye soran bir çocuğa, şu cevabı verdi:
"Çok adaletli olmak için çok dikkatli olmak lazım. Adalet her şeyin başı. Önce adaletli olmak lazım. Haklı haksızı görmek gerekiyor. Haklıyı haksızı iyi ayırmak gerekiyor. Onun için de çok dikkatli olmak gerekiyor. Bu makamın sorumluluğunu hep hissetmek gerekiyor. Gayet tarafsız şekilde her şeye bakmak gerekiyor."
Bir başka öğrenci ise, okulların bahçelerine tartan pist yapılmasını isterken, cevap Milli Eğitim Bakanı Dinçer'den geldi. Dinçer, "Aslında tartan pist değil ama başka bir uygulama başlatıyoruz. Onun hakkında bilgi vereyim; okul bahçelerimizde daha çok ya çakıl taşları var ya asfalt döşeniyor ya da beton dökülüyor. Tümüyle gri bir zemini oluyor. Böyle bir zemin yaralanmalara sebebiyet veriyor. Bunun için bahçelerimizi farklı bir planla tasarlamak için çalışma başlattık" şeklinde konuştu.
Dinçer, bahçelerle ilgili planları detaylı olarak öğrencilere anlattıktan sonra istekte bulunan öğrencinin okulunun bahçesine tartan pist yapılması için talimat verdi. Kabulün ardından Cumhurbaşkanı Gül'e, 'Minik Cumhurbaşkanı' Önder çiçek verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

VAN HABER VANSESİ


Bakmadan Geçme