Bilinçsiz karla mücadele kaldırımları darmadağın etti

Kar temizliği yapılan kaldırımların bir kısmı kullanılamaz hale geldi. Kaldırımların kürenerek temizlenmesi gerekirken, belediye ekiplerinin bilinçsizce tuzlaması sonucu karolarda ve döşeme taşlarında hasarlar oluştu.

Evren Doğruer

Belediye ekipleri tarafından buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarıyla kaldırım temizliği yapması havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan olumsuz tabloyla, kaldırımlar çatlayarak kullanılamaz hale geldi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar kaldırımların ve engelliler için yapılan sarı bantların zarar gördüğünü ifade ederek, sorumlular hakkında tahkikat başlatmasını istediler.

Van Kalesi yolu üzerinde ve şehrin farklı yerlerinde bulunan ve kırık dökük bir halde olan kaldırımlar, onarılmayı bekliyor.

Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, kaldırımların belediye ekiplerinin bilinçsiz tuzlaması sonucu bu hale geldiğini iddia ederek, “Bu uygulamanın yanlış olduğunu yıllardır bu memlekette yaşıyoruz. Bu zamana kadar böyle bir mücadele görmedik. Ekipleri uyarmamıza rağmen bizleri dinlemediler. Şuan da kaldırımlar dökülüyor. Vatandaşın ödediği paralarla yapılan bu yerler basiretsiz insanlarca heba ediliyor. İnşaat sezonuyla birlikte yıkık dökük kullanım dışı olan kaldırımların onarılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

Selimbey Mahallesi, Van Kalesi yolu üzerinde yer alan ve bir türlü onarılmayan yıkık, dökük kaldırımlar vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Yıkık dökük bir halde onarılmayı bekleyen kaldırımların yapılmaması bazı mahalle sakinlerinin ve vatandaşların da tepkisine neden oluyor. Gazetemize konuşan bazı mahalle sakinleri ve vatandaşlar, kaldırımlarının bir an önce onarılmasını istediler.

Mahalle sakinleri ve vatandaşlar, “Bildiğiniz üzere Van son yılların en soğuk kış mevsimini yaşadı. Belediye tarafından yapılan tuzlama çalışmaları, kaldırımların kaliteli yapılmaması, karoların çatlamasına, patlamasına ve engeliler için yapılmış olan sarı bantların zarar görmesine neden oldu. Biz sizin aracılığınızla belediye yetkililerine seslenmek istiyoruz. Bir an evvel zarar gören kaldırım ve sarı bantların onarılmasını istiyoruz” dediler.

Bakmadan Geçme