KÜRTÇE ŞARKILAR EŞLİĞİNDE HALAY

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir araya gelen vatandaşlar, Tatvan İskelesi'nden hareket eden feribotla hem Van Gölü'nün eşsiz manzarasını seyretme fırsatı buldu hem de Van Gölü üzerinde saatlerce Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekerek doyasıya eğlendiler. Yaklaşık 2 saat devam eden Van Gölü turu gezisiyle eğlenip stres atan vatandaşlar, etkinliğin tekrarlanmasını istediler.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Turizm Haftası etkinliklerini Nemrut Kayak Merkezi'nde kayak yaparak açtıklarını hatırlatarak, kapanış programını da Van Gölü'nde gezi turu düzenleyerek tamamlamayı uygun gördüklerini söyledi. Işıkgör, düzenlenen Van Gölü turuyla amaçlarının halkın turizm bilincini geliştirmek ve kaynaştırmak olduğunu söyledi. Bu amaç doğrultusunda etkinliklerin devam edeceğine dikkat çeken Işıkgör, "Bitlis'i tanıtmak amacıyla 4-6 Mayıs tarihleri arasında yurtdışında yapılacak olan Batum Export Fuarı'na katılacağız. Orada Bitlis'in tanıtımını gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda yine Turizm Haftası olması vesilesiyle 235 kilometre olan Van Gölü kıyı bandının ne kadar güzel ve huzurlu bir yer olduğunu göstermek için de böyle bir gezi düzenledik. Amacımız burada deniz turizminin yapılabileceğini ve etkinliklerin üst seviyeye çıkarılabileceğine dikkat çekmektir. Öte yandan halkta turizm bilinci oluşturmak ve geliştirmek istiyoruz. Burada Bitlis'imizi tanıtırken de turizmden pay elde etmesini sağlayacağız. Van Gölü gezisi gayet güzel geçti. Geziye katılan vatandaşlarda son derece beğeniyle karşıladılar. Her şey çok güzel geçti. İnşallah bu tür etkinlikler devam edecektir" diye konuştu.
Yaklaşık 2 saat devam eden ve sahil güvenliğin de eskortluk ettiği Van Gölü turu, feribotun iskeleye yanaşmasıyla son buldu.
VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme